Ghid turistic Mangaia

Recomandat pentru: pestera, istorie, plaja

Despre Mangaia

Mangaia, sau altfel spus A’ua’u Enua, este cel mai sudic teritoriu ce face parte din Insulele Cook, fiind totodata cea de-a doua insula ca marime dupa Rarotonga. Destinatia turistica este una linistita, in care natura joaca un rol foarte important, asa ca zilele de concediu vor fi pline de pace si voie buna.

Din ultimele cercetari, geologii au tras concluzia ca asezamantul are cel putin optsprezece mii de ani vechime, ceea ce inseamna ca Mangaia este cel mai vechi teritoriu din Oceanul Pacific. La fel ca celelalte insule ce fac parte din Arhipelagul Cook, centrul Mangaia este reprezentat astazi de un platou vulcanic pe care va fi destul de dificil sa nu-l vedeti, intrucat aceasta este o zona importanta.

Unul dintre lucrurile pe care trebuie neaparat sa le explorati in Mangaia este reprezentat de localnicii care lucreaza pe parcursul intregului an la gulere din scoici. Aici, oamenii au facut o adevarata afacere din colectarea scoicilor, in special dupa ploaie, scoici care ulterior sunt folosite pentru realizarea diferitelor suveniruri. Mai apoi, va sugeram sa va bucurati de numeroase specii de pasari care zboara mereu deasupra insulei. Se spune ca aici ar exista intre patru sute si sapte sute de tipuri de pasari, toate cu un colorit deosebit. Si cum intr-o vacanta exotica nu va puteti lipsi de cel putin un fel de mancare traditionala, noi va recomandam sa incercati Taro, o leguma foarte des cultivata in Mangaia si care mai este denumita “cartoful tropicelor”. Taro contine vitaminele A si C si este buna totodata pentru aceia dintre dumneavoastra care aveti probleme digestive sau aveti deseori alergii la mancare.

In Mangaia mai trebuie sa vedeti si Lacul Tiriara, o zona superba din sudul insulei care este presarata cu plante de diferite tipuri si in care veti descoperi si animale. Destul de recent, Lacul Tiriara a devenit o zona protejata datorita frumusetii sale.

Mangaia