Ghid turistic Mauke

Despre Mauke

Destul de conservator in ceea ce priveste imbracamintea si gandirea, dar deosebit din punct de vedere natural, Mauke este un teritoriu cunoscut in randul Insulelor Cook din Pacific. In primul rand, aceasta insula are o legenda foarte interesanta. Ea spune ca Uke, un descendent al zeilor a sosit in Mauke dupa o calatorie destul de lunga in Avaiki. Dupa un somn linistitor, el s-a trezit si a numit asezamantul Akatokamanava, adica “Locul in care se odihneste inima mea”. Mai apoi, Uke i-a dat mana fetei sale lui Atiu Mua, iar copiii acestora au populat Mauke pret de secole bune. Urmasii fetei lui Uke si ai lui Atiu Mua ar fi de fapt cei care au numit teritoriul Mauke, adica “Pamantul lui Uke”. Denumirea initiala inca se mai poate auzi insa in cantecele unor formatii locale.

Astazi, insula este una foarte frumoasa, dar cu reguli destul de stricte. Ea se imparte in patru districte diferite: Ngatiarua, Vaimutu, Areora si Makatea, insa va fi foarte dificil sa va dati seama cand iesiti dintr-un district si intrati in altul. Un punct turistic interesant de vazut in Mauke este, fara indoiala Biserica Divizata. Ea se afla chiar in centrul insulei si are doua intrari diferite, insa nimeni nu a reusit pana acum sa spuna exact in ce tip de arhitectura se incadreaza biserica. Si daca pentru dumneavoastra aeroporturile reprezinta ceva comun, ei bine, trebuie sa stiti despre copiii localnicilor ca sunt fascinati de modul in care avioanele decoleaza sau aterizeaza. Cu siguranta, atunci cand ajungeti pe aeroportul din Mauke ii veti vedea pe cei mici cum stau lipiti de garduri.

Un alt aspect legat de teritoriul din Insulele Cook este ca locul nu este unul potrivit pentru pasionatii de cumparaturi. Magazinele sunt in general putine si foarte indepartate intre ele. In plus, fiecare magazin este organizat intr-o hala micuta si de cele mai multe ori, pe rafturi veti gasi putine produse, exceptand cele cateva zile de dupa momentul in care soseste in port vaporul care face aprovizionarea insulei.

Mauke