Informatii utile Insulele Falkland

Date generale


Capitala: Stanley
Moneda: Lira din Insulele Falkland (FKP)
Limba oficiala: Engleza
Fus orar: GMT -04:00
Religie: Crestini (67.2%), Alte religii (32.8%)

Cand este indicat sa mergeti in vacanta in Insulele Falkland

Pasarile migratoare si mamiferele revin pe plaje din octombrie pana in martie, intr-adevar natura ne spune ca acesta este cel mai bun timp pentru a vizita. Ore lungi pe zi pentru distractie, odihna si pentru a va relaxa, ramane-ti in aer liber iar calatoria dumneavoastra pare a avea mai mult timp!

Temperaturi medii lunare in Insulele Falkland

Modalitati de plata in Insulele Falkland

Insulele Falkland Pound (FKP) si lira sterlina britanica (GBP; simbol RON) = 100 pence. Notele sunt in cupiuri de 50 de lire, 20, 10 si 5. Monedele sunt in cupiuri de lire sterline 2 si 1, 50, 20, 10, 5, 2 si 1 pence. MasterCard si Visa sunt acceptate in majoritatea hotelurilor si magazinelor in Stanley, dar sunt si magazine putine in afara orasului principal care nu vor accepta aceste carduri ci American Express si Diners Card sunt acceptate de catre unele intreprinderi.

Transportul in Insulele Falkland

Stanley are doua servicii de taxi, care pot fi utilizate pentru calatorie in oras si zonele limitrofe. Din pacate, nu are o retea bine consolidata si, de aceea, se gasesc unele vehicule cu tractiune pe patru roti ce pot fi angajate, fiind esentiale pentru calatoria de-a lungul drumurilor neasfaltate.

Gastronomia in Insulele Falkland

Mancarea in Insule este aproape in totalitate gatita in casa, iar retetele cu specific britanic au fost transmise de la o generatie la alta. Specialitatile nationale sunt carnea de miel, berbec, vita, sprot, peste marin si legume cultivate in gradina. Bauturile obisnuite sunt "smoko" si cafea sau ceai servit cu prajituri de casa.

Viza turistica pentru Insulele Falkland

Vizele nu sunt necesare din partea cetatenilor din Marea Britanie, America de Nord, Mercosur, Chile, cele mai multe tari din Commonwealth si Comunitatea European iar toti ceilalti ar trebui sa verifice situatia lor speciala.

Sanatate si siguranta

Nu exista cerinte speciale medicale pentru vizitarea Falkland. Exista doar un spital in Stanley, deci in afara capitalei nu exista facilitati medicale. Pentru leziuni grave costurile de a fi transportat de pe insule sunt foarte mari. Asigurarea dumneavoastra de calatorie trebuie sa acopere costurile de evacuare medicala. Criminalitatea este relativ necunoscuta in Falkland, desi ar trebui sa luati masuri de precautie de a nu va lasa bagajele nesupravegheate sau sa calatoriti singuri noaptea tarziu. Daca sunt totusi probleme, fortele de politie ar trebui sa fie de ajutor. Multe animale din insulele pot fi periculoase atunci cand se simt incoltite, cum ar fi: foci, focile elefant, lei de mare sunt, probabil, cele mai periculoase. Este necesar sa se pastreze o distanta de siguranta atunci cand vizualizati aceste animale!

Alte informatii utile

Stilul de viata din Insulele Falkland este asemanator cu cel dintr-un sat englez sau scotian. Insa, exista cateva lucruri pe care trebuie sa le aveti in vedere daca va trebui sa calatoriti in aceasta zona:
- Cereti permisiunea inainte de a intra pe un teren privat;
- Nu atingeti si nu raniti animalele salbatice;
- Aveti grija sa nu blocati traseele pasarilor si focilor care vin pe mal.
- Nu hraniti animalele salbatice;
- Oasele de balene, craniile, ouale si alte obiecte asemanatoare nu pot fi exportate de pe insule;

Toti vizitatorii din Insulele Falkland trebuie sa demonstreze ca au un bilet de intoarcere, de cazare si de fonduri suficiente pentru a acoperi cheltuielile lor, in timp ce se afla pe insula.