Ghid turistic Gjogv

Recomandat pentru: defileu, drumetii, natura, peisaje

Despre Gjogv

Gjógv este o mica localitate pitoreasca situata in partea de nord a insulei Eysturoy, care, in ultimii ani a devenit un loc popular pentru turisti. Gjógv este aproape de Slættaratindur, cel mai inalt varf de pe Insulele Feroe. Locul este popular datorita frumusetii sale naturale. "Gjógv" se traduce in Insulele Feroe prin "prapastie".

Gjógv a fost mentionat pentru prima data in 1584, dar se pare ca a existat cu mult inainte de atunci. Mult timp, localitatea a subzistat prin pescuit si vanzarea de peste uscat si sarat. Populatia sa a avut un declin puternic in ultimii 60 de ani. O fabrica care produce prefabricate din elemente de beton a fost fondata aici in 1982. Alte ramuri ale industriei sunt reprezentate de ferma de peste, o pensiune si zona de camping.

Biserica satului dateaza din 1929. Acesta a fost prima biserica consacrata in sat si prima biserica care a oferit servicii in Insulele Feroe. Inainte de construirea acestei biserici, localnicii mergeau la Funningur pentru serviciile bisericesti. Pe partea opusa a drumului veti putea vedea o sculptura - un memorial pentru pescarii pierduti pe mare. Cladirea scolii din localitate dateaza din 1884. Vechea Primarie a fost renovata si extinsa in 1986 si gazduieste acum un centru comunitar.

Orasul Gjógv are unul dintre cele mai bune porturi naturale de pe harta Insuleler Feroe.

Gjogv