Ghid turistic Klaksvik

Recomandat pentru: biserici, alte atractii

Despre Klaksvik

Klaksvík este al doilea oras ca marime din Insulele Feroe. Orasul este situat pe Borðoy, una dintre cele mai nordice insule. Klaksvík are un important port si o flota moderna de pescuit.

Initial, pe situl pe care este situat acum orasul, au fost patru ferme. In timp, pe acelasi sit au fost formate patru sate, care in cele din urma au fuzionat si au format Klaksvík. Astazi, 5.000 de oameni traiesc in cea mai mare comunitate de pescuit din Insulele Feroe si mai multe municipalitati din Insulele de Nord au ales sa fuzioneze cu Klaksvík. Klaksvík este o baza din care sa explorati zona. In ultimele decenii, Klaksvík s-a dezvoltat intr-un oras agitat si modern. Nu aveti multe de vazut in oras, insa peisajul este splendid. Exista oportunitati fantastice pentru drumetii in zonele din jurul orasului.

Vicariatul este una dintre cele mai frumoase case din Insulele Feroe, iar sotia clericului cel mai renumit din aceasta parohie a fost Beinta, care a devenit personajul principal din celebrul roman de Barbara Jørgen - Frantz Jacobsen. Din Klaksvík puteti merge intr-o excursie in punctul cel mai nordic al Insulelor Feroe - Enniberg, care este cel mai inalt promontoriu din Europa. De asemenea, din Klaksvík puteti merge, cu autobuzul la Kunoy, cea mai mare dintre toate insulele.

Apusul de soare intr-o seara de vara este uluitor in Klaksvík. Peisajul coplesitor si pacea acestui loc sunt impresionante.

Klaksvik