Informatii utile Torshavn

Date generale


Moneda: Coroana daneza (DKK)
Limba oficiala: Feroeza, Daneza
Fus orar: GMT 00:00

Torshavn este recunoscuta pentru


cultura
muzee
puncte de interes
situri religioase
arhitectura
cladiri administrative

Cand este indicat sa vizitati orasul Tórshavn

Vremea este blanda tot timpul anului, cu temperaturi de peste 20 ° C, si rar cu scaderi sub zero in timpul iernii. Ar trebui sa va considerati foarte norocos, daca nu aveti nicio zi cu ploaie. Sezonul de varf in Torshavn este din iunie pana in septembrie. Aceasta este perioada in care turistii vin in numar mare in oras.

Temperaturi medii lunare in Torshavn, Insulele Feroe

Ce sa luati in bagaj

Din bagajul dumneavoastra nu trebuie sa lipseasca hainele confortabile, alese in functie de anotimp; si nici hainele impermeabile. Adaugati in bagaj articolele de toaleta si consumabilele medicale; aparatul foto prevazut cu un un filtru de polarizare a luminii si un filtru de densitate neutra.

Modalitati de plata in Tórshavn

Pentru a va face o idee in legatura cu banii pe care ii veti cheltui in Torshavn, va vom face cunoscute urmatoarele aspecte:
In cazul in care veti servi masa in restaurant, o masa ieftina va poate costa aproximativ 120 kr, o masa pentru doua persoane care include trei feluri de mancare, va poate costa aproximativ 300 kr, o masa la McDonalds sau ceva similar va costa aproximativ 75 kr. Costul unei beri indigene (0,5 litri) este de 45 kr, pe cand o bere importata (0,33 litri sticla) este de 15 kr. Un Cappuccino costa 35 kr, Coca-Cola / Pepsi (0,33 litri sticla) costa 12 kr, iar o apa plata (0,33 litri sticla) costa 10 kr.

Transportul in Tórshavn

Torshavn are un serviciu de transport local cu autobuzul (autobuze rosii), care, in plus deserveste si Argir, Hoyvik si Kollafjørð. Programul pentru autobuzele locale poate fi gasit la bordul autobuzelor sau la birourile de informare turistica din intreaga tara. Serviciul de autobuz local este gratuit. In timpul zilei, autobuzele trec prin statii la fiecare 30 de minute, iar seara o data pe ora.

Este usor sa gasiti un taxi in fata Primariei orasului, dar este posibil sa il solicitati si telefonic.

Posibilitati de cazare in Tórshavn

Exista mai multe posibilitati de cazare in Torshavn: o selectie de hoteluri din toate categoriile de pret. Exista, de asemenea, o pensiune si un camping cu diverse facilitati.

Shopping in Tórshavn

Shopping-ul este o activitate ceva mai limitata in acest oras. Oricum, cateva lucruri frumoase va puteti lua de pe aici. In principal magazinele mari si locurile cele mai bune pentru shopping din Insulele Feroe sunt in Torshavn, deoarece acesta este si cel mai mare oras din tara.

In Torshavn exista destul de multi artisti, pictori sau sculptori, pe care ii puteti gasi „expusi” in muzee, sau prin magazinele specifice. Din punct de vedere al hainelor, incercati sa cumparati haine facute de designerii locali. Ca si suveniruri puteti cumpara obiecte lucrate manual.