Informatii utile Insula Hawaii (Big Island)

Date generale


Fus orar: GMT -12:00

Insula Hawaii (Big Island) este recunoscuta pentru


plaja
plimbari in aer liber
atractii inedite
natura
relaxare
divertisment

Cand este indicat sa vizitati Insula Hawaii
Cel mai bun timp pentru a vizita Big Island din Hawaii este intre septembrie si noiembrie. In acest timp, veti gasi tarife rezonabile pe insula.

Temperaturile raman constante pe tot parcursul anului - in general, ridicate.

Ce sa luati in bagaj
Pentru iarna, trebuie sa fiti pregatiti cu haine pe care sa le puteti purta in straturi. Vara aveti nevoie de haine confortabile. Nu uitati aparatul foto rezistent la apa, absolut necesar intr-o vacanta pe Insula Hawaii (Big Island).

Modalitati de plata pe Insula Hawaii
Pentru a face ecomie, ramaneti in Hilo, nu veti fi aproape de plajele din vest pe care turistii le iubesc atat de mult, dar exista o selectie foarte buna de cazare la preturi mici, puteti achizitiona suveniruri la preturi accesibile si puteti sa mancati la preturi modice. Folosind autobuzul s-ar putea sa pierdeti o parte din splendoarea Big Island, dar acest mijloc de transport este mai ieftin decat sa inchiriati o masina.

Planificati-va vacanta primavara, de la sfarsitul lunii aprilie pana la sfarsitul lunii mai. In aceasta perioada ati putea gasi un pachet rezonabil cu cazare la unul dintre hotelurile de patru stele.

Posibilitati de cazare pe Insula Hawaii
Exista zeci de locuri de cazare pe Insula Hawaii (Big Island). Cand calatoriti pe Big Island, veti gasi mai multe hoteluri, moteluri, cazare si mic dejun, precum si pensiuni dintre care sa alegeti. Multe hoteluri si moteluri din Big Island ofera camere pentru orice buget.

Pe Big Island se adauga 11,42% taxe la factura finala.

Transportul pe Insula Hawaii
Pe Insula Hawaii (Big Island), aveti nevoie de o masina pentru a ajunge la cele mai multe dintre plajele interesante, parcuri sau alte atractii. Este bine sa inchiriati o masina cu cateva luni in avans. In cazul in care marile companii de inchiriere din Kona sau Hilo au toate masinile rezervate, puteti spera sa gasiti o masina prin Craigslist.

Exista unele companii de autobuz care ofera excursii de la Hilo la alte destinatii, dar aveti nevoie de rezerve.

Shopping in Insula Hawaii
Comunitatile de arta si galeriile sunt peste tot pe Insula Hawaii (Big Island). In sate, cum ar fi Holualoa si Vulcan veti gasi obiecte din ceramica, lemn, sticla realizata manual si multe altele.

Desi artele vizuale sunt infloritoare pe aceasta insula, linia de demarcatie dintre magazin si galerie poate fi de multe ori inexistenta. De multe ori galeriile vand un amestec de arte, meserii, si suveniruri de prost gust. Tricouri si cani de cafea sunt un suvenir vandut deseori in asa-numitele galerii.