Informatii utile Insula Kauai

Date generale


Fus orar: GMT -12:00

Cand este indicat sa vizitati Insula Kauai

Sezonul uscat pe Insula Kauai corespunde verii, iar sezonul ploios, in general, este in timpul iernii, din noiembrie pana in martie. Ploua in fiecare zi undeva pe insula in orice moment al anului, din fericire, rareori ploua pentru mai mult de 3 zile consecutive, si de multe ori zilele ploioase constau doar intr-un amestec de nori si soare, cu dusuri foarte scurte.

Temperatura variaza pe tot parcursul anului, de obicei, variaza intre 21 ° C si 29 ° C, dar depinde de locul in care va aflati.

Kauai este, de asemenea, plina de microclimate, datorita vailor sale interioare, campiilor de coasta si varfurilor montane. Daca va deplasati in munti, clima se poate schimba de la vara la iarna in cateva ore.

Cei mai multi vizitatori nu vin la Kauai atunci cand vremea este mai buna, mai degraba, vin atunci cand vremea este mai rea. Astfel, sezonul turistic incepe, in general, la mijlocul lunii decembrie si tine pana in martie sau la mijlocul lunii aprilie. In ultimele 2 saptamani ale lunii decembrie, vin cei mai multi turisti pe insula -– pentru aceasta perioada faceti rezervarile devreme, deoarece numarul mare al turistilor implica si cresterea preturilor la inchirieri masini, cazare si biletele de avion. Sezonul de balena-watching incepe in ianuarie si continua pana in mai.

Anotimpurile extra-sezon, atunci cand cele mai bune tarife sunt disponibile, sunt primavara (de la mijlocul lunii aprilie pana la mijlocul lunii iunie) si toamna (septembrie pana la mijlocul lunii decembrie) - un paradox, deoarece acestea sunt cele mai bune sezoane din punct de vedere al temperaturilor. Daca doriti sa economisi bani, sau daca pur si simplu doriti sa evitati multimile, aceasta este momentul cel mai bun pentru o vacanta. Tarifele hoteliere tind sa fie semnificativ mai mici in timpul acestor sezoane. Biletele de avion, sunt in mod substantial mai ieftine, si pachetele turistice sunt mult mai avantajoase.

Ce sa luati in bagaj

Nu veti avea nevoie de foarte multe haine, in schimb, exista cateva alte lucruri pe lista carora ar trebui sa le acordati mai multa atentie: ochelarii de soare; cel putin doua costume de baie; incaltaminte confortabila si solida pentru cei care vor sa viziteze cat mai mult din insula; o umbrela; aparat foto subacvatic.

Modalitati de plata in Insula Kauai

Veti gasi ATM-uri peste tot, pe insula. Le veti gasi la majoritatea bancilor, in supermarket-uri, in cele mai multe statiuni si centre comerciale. Cirrus si PLUS cele mai populare retele; verificati pe spatele cardului ATM pentru a vedea daca banca dvs. face parte din retea.

Cardurile de credit sunt forma cea mai utilizata de plata in Statele Unite ale Americii. Visa, MasterCard, American Express, Diners Club, Discover si Ele ofera, de asemenea tarife relativ bune de schimb.

Este foarte recomandat sa calatoriti cu cel putin un card de credit major. Trebuie sa aveti un card de credit pentru a inchiria o masina, pentru cazare si transport cu avionul. Cardurile de credit sunt acceptate peste tot pe insula. Sunt o modalitate sigura de a transporta bani. De asemenea, puteti retrage avansurile in numerar de pe cardurile de credit de la banci sau bancomate, cu conditia sa stiti codul PIN (numar personal de identificare). Cu toate acestea, asigurati-va sa aveti si numerar la dumneavoastra pentru ocaziile rare in care un restaurant sau magazin mic nu accepta plata cu cardul.

Cardurile de debit sunt acum o forma acceptabila de plata in cele mai multe magazine si restaurante.

Transportul in Insula Kauai

Inchirierea auto este cel mai bun mod de a vedea insula - si singurul mod de a ajunge la unele site-uri. Cele mai importante companii de inchiriere de masini au birouri la aeroportul Lihue. Inchirierile auto sunt disponibile intr-o varietate mare de marci si modele si ofera calatorilor flexibilitatea si libertatea de a explora insula.

O alta posibilitate de a vizita Insula Kaua este cu autobuzul. Aceasta este o modalitate mai ieftina dar si mai limitata.

Pono Taxi, Kauai Tours si Hanalei Taxi sunt dintre putinele companii de taxi autorizate pe care le puteti gasi in aeroport, si va vor duce la orice destinatie de pe insula. Acestea ofera, de asemenea, excursii personalizate pe Insula Kauai. Un turneu standard de doua ore este 120 $, iar tariful este de 3 $ cu pe kilometru.

Un alta optiune pentru transportul pe insula este bicicleta. Partea de est a insulei (inclusiv Lihue si Kapa`a) are o pista de biciclete in curs de dezvoltare.

Dintre toate modurile de a explora Kauai, pe cal este cea mai interesanta. Exista trasee pitoresti de-a lungul coastei.

Shopping in Insula Kauai

Shoppingul este o placere pe aceasta insula. Vizitati magazinele mari din Hanalei, galeriile de arta si buticurile. Obiecte pentru cadouri si suveniruri veti gasi in est si nordul Kauai.

Cea mai mare piata de pe insula se organizeaza la Kapaa, Kapaa New Town Park. Aceasta piata atrage sute de cumparatori. Kauai's North Shore este destinatia de cumparaturi principala de pe insula. Veti gasi aici galerii elegante, sofisticate si magazine ce ofera obiecte autentice, realizate de artizani locali.