Informatii utile Insula Maui

Date generale


Fus orar: GMT -12:00

Cand este indicat sa vizitati Insula Maui
Cel mai important lucru pe care trebuie sa il luati in considerare atunci cand planificati calatoria dvs. catre Maui este daca veti sosi in timpul sezonului de varf sau in afara sezonului. Sezonul de varf este de obicei de la mijlocul lunii decembrie, pana la sfarsitul lunii martie sau jumatatea lunii aprilie. Maui primeste o multime de vizitatori in ultimele 2 saptamani din decembrie. Vizitatorii ca vor sa mearga la Maui in timpul Craciunului si Anului Nou trebuie sa faca rezervari in avans pentru a avea cazare garantata. Extra sezon este, de obicei in perioada de primavara (de la mijlocul lunii aprilie pana la jumatatea lunii iunie) si in timpul toamnei (septembrie pana la mijlocul lunii decembrie).

In ultima saptamana a lunii aprilie, grupuri mari de turisti japonezi viziteaza Insulele Hawaii, deoarece acum au loc trei sarbatori japoneze. Saptamana de Aur este foarte aglomerata; daca doriti cazare in aceasta perioada, rezervati din vreme.

Ce sa luati in bagaj
Adaugati in bagajul pentru vacanta la Maui haine potrivite sezonului ales si incaltaminte foarte comoda. De asemenea, nu uitati aparatul de fotografiat cu care veti imortaliza cele mai frumoase momente ale vacantei.

Modalitati de plata in Insula Maui
Moneda insulei este dolarul american. Veti gasi ATM-uri in diferite locuri de pe insula. Cardurile de credit sunt forma cea mai utilizata de plata in Statele Unite ale Americii. Visa, MasterCard, American Express, Diners Club, Discover si Ele ofera, de asemenea tarife relativ bune de schimb.

Transportul in Insula Maui
Pe insula nu exista transport public, din acest motiv este necesar sa inchiriati o masina. Aproape toate marile companii de inchiriere auto din SUA au reprezentanta in Aeroportul Kahului. Este o idee buna sa rezervati o masina din timp.

Asigurati-va ca ati citit contractul de inchiriere al vehiculului dumneavoastra cu atentie. Cele mai multe companii nu va permit sa mergeti cu masina pe drumul spre sud, spre Hana. Desi este o zona deosebit de pitoreasca drumul nu este recomandat vehiculelor.

Posibilitati de cazare in Insula Maui
Insula luxurianta Maui ofera o varietate de hoteluri. De la cazare de lux la camin, exista ceva pentru fiecare buget. Exista atat pensiuni cat si case de surf aici.

Kahana Falls este unul dintre hotelurile cu cele mai mici preturi din Maui. Unele spatii de cazare au vedere partiala la ocean, cazi jacuzzi si uscatoare. Exista un centru de fitness si un jacuzzi.

Sunseeker Maui este aproape de oras si vizavi de ocean. Multi turisti pot vedea oceanul de la balconul lor. Personalul este foarte primitor iar serviciile sunt uimitoare.

Un pic mai mare in pret, dar rezonabil pentru Maui este Napili Surf Beach Resort. Aceasta proprietate va va face sa va simtiti extraordinar. Plaja este uimitoare; acesta este un loc popular pentru familiile cu copii si persoanele in varsta.

Shopping in Insula Maui
In materie de cumparaturi, veti gasi pe insula tot ceea ce va doriti. Magazine mari si mici, centre comerciale si piete ofera turistilor o multime de produse. Veti gasi de asemenea, magazine pentru cadouri si suveniruri- intre care, fara indoiala, cele mai inspirate sunt cele lucrate de artizanii locali.