Despre Insula Oahu

O’ahu este cel mai populata insula din Hawaii, a treia cea mai mare ca marime (dupa Big Island si Maui); este o destinatie turistica, culturala si financiara. Datorita faptului ca aici este situat orasul Honolulu, capitala statului, si ca are 85% din populatia statului, Oahu este numita "locul de intalnire". Imaginati-va o insula care are vederi impresionante, plaje cu nisip alb, varfuri vulcanice falnice si cele mai bune locuri de surf din lume. Oahu nu este doar un paradis al surferilor, aceasta insula oferind cate ceva pentru orice turist, fie adult sau copil.

Doua lanturi muntoase alcatuiesc insula Oahu. Koolau Range ruleaza de-a lungul partii de est a insulei si Waianae Range de-a lungul partii de vest.

Majoritatea vizitatorilor din Oahu aleg sa se cazeze in Honolulu, in Waikiki. Restul insulei este mai putin vizitat de turisti.

Pe insula sunt disponibile o multime de activitati pentru turisti, de la snorkeling in Hanuama Bay, la surfing in North Shore, si la cumparaturi in Royal Hawaiian Center in Waikiki. Puteti face, de asemenea, echitatie la Kualoa Ranch, drumetii pe craterul vulcanic Diamond Head State Park, caiac si plaja. Vizitati locuri, cum ar fi Honolulu's Chinatown (downtown district), Pearl Harbor (U.S.S. Arizona Memorial), Waikiki Beach, National Memorial Cemetery of the Pacific, toate statuile din Waikiki (Queen Esther Julia Kapiolani, Prince Jonah Kuhio Kalanianole, Princess Victoria Kaiulani, Princess Bernice Pauahi Bishop, King David Kalakua si Waikiki's "King of Surf", Duke Paoa Kahanmoku) si North Shore, in special centrul istoric al orasului Haleiwa.

Insula Oahu