Informatii utile Insula Oahu

Date generale


Fus orar: GMT -12:00

Cand este indicat sa vizitati Insula Oahu
Insula Oahu este plina cu activitati distractive pe tot parcursul anului. Merrie Monarch Festival - acest festival a inceput in urma cu 47 ani si a devenit deosebit de important in prezent. Obiectivul major al acestui mare festival, este conservarea si promovarea dansului hula si culturii hawaiiana in intreaga lume. Acest festival are loc in luna aprilie si se desfasoara timp de o saptamana.

Un lucru important de care trebuie sa tineti cont atunci cand planificati sa vizitati insula, este sezonul ploios. Cele mai multe dintre precipitatii apar in timpul lunilor de iarna din octombrie pana prin martie. Este bine sa evitati acest sezon ploios pentru a va putea bucura de soare pe tot parcursul sejurului dumneavoastra.

Ce sa luati in bagaj
Adaugati in bagajul dumneavoastra haine in functie de sezonul in care veti merge pe insula. Este recomandat sa purtati haine si incaltaminte comoda; in perioada de vara pantaloni scurti si tricouri iar in perioada de iarna haine in straturi. Nu uitati ochelarii de soare, medicamentele prescrise si aparatul de fotografiat.

Modalitati de plata in Insula Oahu
Moneda oficiala a insulei este dolarul american. Veti gasi ATM-uri si posibilitati de schimb valutar pe toata insula. Este bine sa pastrati numerar asupra dumneavoastra, pentru cheltuieli neprevazute, chiar daca este frecvent utilizat cardul de credit.

Este intotdeauna recomandabil sa aveti bani la dumneavoastra intr-o varietate de forme: un amestec de numerar, carti de credit si cecuri de calatorie.

Probabil singurele orase mai scumpe decat Honolulu sunt New York City, Londra si Tokyo. Honolulu este un oras scump - foarte scump. Vizitatorii sunt intotdeauna socati de cat de mult costa anumite lucruri.

Camerele de hotelurile din Waikiki au un prêt situate dupa cel al camerelor de cazare din New York.

Transportul in Insula Oahu
Inchirierile auto sunt disponibile la aeroport si in centrul orasului in diverse locatii. Sistemul de transport cu autobuzul Oahu, numit oficial TheBus ruleaza intre aproape toate orasele si in majoritatea destinatiilor turistice. Tariful pentru TheBus este de 2.50 $.

Posibilitati de cazare in Insula Oahu
Desi insula Oahu nu este cea mai mare din lantul Hawaii, aceasta ofera cea mai larga varietate de locuri de cazare. Ati putea sa va cazati in apropierea palatului in care regi, sefi de stat, miliardari, vedete rock si-au petrecut noaptea, sau intr-o pensiune pe North Shore. Oahu are locul perfect pentru toata lumea.

Sezonul principal incepe de la mijlocul lunii decembrie pana in martie. In acest moment al anului, camerele sunt intotdeauna rezervate si preturile cresc. Sezonul secundar superior este din iunie pana in septembrie, atunci cand preturile sunt mari, dar rezervarile sunt oarecum mai usor de facut. Sezonul cu turisti mai putini, preturi mai mici, si posibile "oferte" pe camere este in perioada aprilie-iunie si septembrie pana la mijlocul lunii decembrie.

Luati in calcul impozitul de 17,5% si nu uitati taxele de parcare - in jur de 25 de dolari pe zi, in Waikiki.

Hawaii este un stat de nefumatori, cu legi stricte anti-fumat in zonele publice. Cele mai multe hoteluri, statiuni, apartamente, inchirieri de vacanta au o politica anti-fumat, iar majoritatea unitatilor particulare interzic fumatul in camere.

Shopping in Insula Oahu
Honolulu este o destinatie de cumparaturi magnifica. Cumparaturile concureaza cu terenurile de golf, surfing, si vizitarea obiectivelor turistice, ca o atractie de top.

Mai mult de 1.000 de magazine sunt pe aceasta insula, un tsunami de magazine de vanzare cu amanuntul.

Veti gasi aici: Louis Vuitton, Chanel, Tiffany si multe altele. Cautand cu atentie, veti putea descoperi insa si foarte multe chilipiruri.