Informatii utile Insulele Mariane de Nord

Date generale


Capitala: Saipan
Moneda: Dolar american (USD)
Limba oficiala: Engleza
Fus orar: GMT 10:00
Religie: Crestini (81.3%), Budisti (10.6%), Alte religii (8.1%)

Insulele Mariane de Nord este recunoscuta pentru


snorkeling
plaja
cazinou
golf
scufundari

Cand este indicat sa mergeti in vacanta in Insulele Mariane de Nord

Traversate de o clima tropicala, Insulele Marianelor de Nord beneficiaza de temperaturi placute pe durata intregului an. In Saipan, temperaturile medii ating 27°C. Lunile iulie–noiembrie inregistreaza unele precipitatii, fiind asimilate anotimpului ploios, iar taifunurile isi fac simtita prezenta intre august si noiembrie. Cele mai neprietenoase luni in ce priveste vacanta ar putea fi considerate august-septembrie, cand furtunile puternice va pot compromita mare mare din itinerariul de vacanta.

Temperaturi medii lunare in Insulele Mariane de Nord

Ce sa luati in bagaj

Desi influentele culturii chamorro, caracteristica vechilor locuitori ai insulei se mai observa si astazi, influenta stilului de viata american este destul de prezent. Asa ca puteti adopta tinute comode, cat mai confortabile, din bumbac si alte fibre naturale, deschise la culoare. Pentru zilele ploioase trebuie sa fiti pregatiti cu incaltaminte corespunzatoare si o jacheta impermeabila. Pentru iesirile la restaurantele exclusiviste se impune totusi o tinuta mai formala, asa ca nu uitati sa va adaugati in bagaj si haine mai sofisticante.

Transportul in Insulele Mariane de Nord

Majoritatea turistilor sositi aici opteaza pentru inchirierea unui autoturism pentru a vizita zonele mai indepartate ale insulelor, avand ca principale argumente reteaua de drumuri moderna si extinsa si traficul foarte relaxat, dar si faptul ca insulele nu dispun de un sistem de transport public in comun. Majoritatea companiilor rent-a-car au birouri deschise in cadrul aeroporturilor dar si in incinta marilor hoteluri. In Tinian si Rota, chiar daca reteaua de drumuri nu este atat de extinsa comparativ cu Saipan, starea drumurilor este foarte buna. Aici masina se conduce pe partea dreapta a sensului de mers, iar viteza maxima admisa nu poate depasi 45 km/h si se reduce considerabil in apropierea scolilor si a zonelor aglomerate. Puteti folosi pe durata sejurului permisul de conducere international si pentru accesul facil in zonele montane se recomanda autoturisme de teren. Daca doriti sa calatoriti doar ocazional cu masina, puteti apela la companiile de taxi, dar trebuie sa stiti ca tarifele sunt destul de mari. Pe Insula Saipan companiile DFS si Tumon asigura tranportul gratuit al turistilor cu statii la principalele hoteluri din insula.

Viza turistica in Insulele Mariane de Nord

Pentru a va putea petrece concediul in Marianele de Nord aveti nevoie de obtinera unei vize de intrare si a pasapartolui cu o valabilitate de minim doua luni de la intrarea in tara. De asemenea, la sosirea pe aeroport, trebuie sa faceti dovada ca dispuneti de fonduri suficiente sa va intretineti (minimum 100 $/ pe zi).