Informatii utile Insulele Marshall

Date generale


Capitala: Majuro
Moneda: Dolar american (USD)
Limba oficiala: Engleza
Fus orar: GMT 12:00
Religie: Crestini (97.5%), Alte religii (2.5%)

Insulele Marshall este recunoscuta pentru


laguna
alte atractii
plaja

Cand este indicat sa mergeti in vacanta in Insulele Marshall

Insulele Marshall beneficiaza de o clima tropicala, cu temperaturi medii de 27ºC. Chiar si temperaturile ridicate sunt usor tolerate datorita brizei oceanului si a ploilor destul de frecvente. Sezonul furtunilor isi face simtita prezenta de la sfarsitul lunii decembrie pana in martie. Concediul in atolii din regiunea nordica a tarii se va dovedi foarte placut intre aprilie si mai, in conditiile in care sezonul turistic de varf se inregistreaza intre mai si octombrie.

Temperaturi medii lunare in Insulele Marshall

Ce sa luati in bagaj

Avand in vedere clima tropicala, optati pentru tricouri, camasi, bluze si pantaloni din materiale naturale. Stilul casual, foarte confortabil, este adoptat si de localnici dar e bine sa evitati transparenta si si tinutele excentrice cand iesiti in oras. Nu uitati produsele de igiena personala, solutiile de protectie solara, ochelarii de soare, dar si o jacheta impermeabila pentru zilele ploioase.

Transportul in Insulele Marshall

Insula Majuro dispune de o numeroase microbuze care circula in regim de taxi si care pot transporta maximum 15 pasageri la o cursa si acopera numai rutele din zonele urbane. Pretul combustibilului este destul de ridicat, un aspect de care trebuie sa tineti seama cand va decideti sa inchiriati un autoturism pentru a va deplasa in insule. Ca regula general valabila, masina se conduce pe partea stanga a sensului de mers si puteti folosi permisul de conducere obtinut in tara pe durata sejurului. Drumurile sunt destul de bine intretinute, dar circulati cu prudenta si acordati o atentie deosebita pietonilor si animalelor care pot aparea oricand pe carosabil. Turistilor li se recomanda sa amane calatoriile pe timpul noptii si incercati sa nu depasiti viteza maxima admisa de 40km/h.

Viza turistica in Insulele Marshall

Pentru a va petrece vacanta in Insulele Marshall aveti nevoie de obtinerea vizei in prealabil. Daca sejurul vostru nu depaseste o luna de zile, trebuie sa prezentati la sosirea la aeroport, pe langa pasaportul cu o valabilitate de minimum sase luni, biletul de avion dus-intors si rezervarea de la hotel sau voucherul eliberat de agentia de turism care v-a organizat vacanta. Inainte de plecarea in vacanta trebuie sa efectuati o serie de vaccinuri si sa va imunizati contra holerei si a febrei tifoide.