Ghid turistic Majuro

Recomandat pentru: laguna, alte atractii

Despre Majuro

Daca sunteti in cautarea unui loc in care sa petreceti vacanta, va recomandam sa va indreptati atentia catre Majuro, un asezamant foarte interesant din Oceanul Pacific ce se intinde pe aproximativ zece kilometri patrati si care este casa a peste 25.000 de suflete. Se poate afirma despre Majuro ca este principalul oras din Arhipelagul Marshall, intrucat este in acelasi timp si un centru comercial, dar si un port, precum si locul in care exista un aeroport international care joaca un rol important pentru turismul din zona.

Istoria ne-a aratat ca in Majuro oamenii locuiesc de peste 2000 de ani si ca, la un moment dat, teritoriul a fost sub semnul Imperiului German. Acest lucru se intampla in anul 1884, atunci cand nemtii au pus stapanire pe o parte din teritoriul Majuro. Cativa ani mai tarziu, intreaga zona a trecut sub egida Imperiului Japonez. Mai exact in timpul primului razboi mondial. Lucrurile au capatat insa un alt contur atunci cand pe 30 ianuarie, in anul 1944, in Majuro au sosit trupele Statelor Unite ale Americii, gasind insa aici doar un soldat japonez care fusese lasat in urma de poporul sau pentru a avea grija de tot asezamantul. De vreme ce acest soldat a fost luat ostatec, Majuro a devenit oficial parte a Statelor Unite ale Americii. Asa a inceput o serie de schimbari importanta in ceea ce priveste autonomia acestui loc. De pilda, laguna a fost modificata destul de mult, intrucat a inceput sa fie folosita pentru diferite operatiuni de catre armatele americane.

Iata si cateva aspecte legate de clima, care va vor fi necesare pentru a stabili perioada in care doriti sa mergeti in Majuro. Important este faptul ca acest asezamant are un climat fierbinte si umed in acelasi timp. Astfel, din mai si pana in noiembrie este sezonul cu multe ploi, in care va sfatuim sa aveti o umbrela in bagaj, restul anului fiind caracterizat de temperaturi destul de crescute. Ocazional, pe insula au loc si taifunuri, dar acest lucru nu trebuie sa va sperie. Ele sunt destul de rare.

Astazi, in Majuro turistii au destul de multe lucruri de care sa se bucure si foarte multe locuri care merita sa fie vizitate. De exemplu, atunci cand ajungeti aici trebuie neaparat sa pasiti pe Plaja Laura. Ea se afla la o distanta de aproximativ 30-40 de kilometri de oras, dar merita, pentru ca dispune de nisipuri fine, curate, dar si de ape cristaline si numai bune pentru inot. Este important sa stiti faptul ca ar fi mai rentabil sa inchiriati o masina pentru a ajunge pe Plaja Laura decat sa mergeti cu taxiul. Pe langa aceasta plaja, in Majuro veti descoperi si cateva parcuri interesante. Aveti insa grija cand va plimbati prin ele, pentru ca in unele exista si caini care sunt destul de fiorosi.

In cazul in care va intrebati ce altceva mai puteti face in Majuro, ei bine, trebuie sa va luati gandul de la Internet. Accesul la Internet este foarte scump aici, iar singurul loc in care preturile sunt modice sunt in cafeneaua din Cladirea Nationala de Telecomunicatii. Mai apoi, puteti merge si la cumparaturi, cu toate ca in Majuro nu exista foarte multe magazine. De exemplu, aveti la dispozitie Supermarketul Formosa sau supermarketul Payless. Cat despre unde puteti lua masa, va recomandam restaurantul hotelului Robert Reimers, acolo unde se intalnesc de obicei si localnicii.

Majuro