Ghid turistic Adamstown

Despre Adamstown

Adamstown este singura localitate pe care o veti gasi in Insulele Pitcairn, cu precizarea ca aici nu exista mai mult de 50 de locuitori permanenti. Asezamantul este situat, din punct de vedere geografic in partea central-nordica a Insulei Pitcairn, chiar in apropiere de Oceanul Pacific si Golful Bounty, singurul port al insulei.

In ceea ce priveste limba vorbita in Adamstown, trebuie sa stiti ca ea este engleza. Este posibil insa sa auziti si cuvinte care nu fac parte din aceasta limba, din cauza influentelor din Tahiti. De asemenea, este important sa stiti faptul ca in Adamstown exista o clima tropical-umeda. Astfel, temperatura medie este stabilita in jurul valorii de 16 grade Celsius pe timpul noptilor de iarna, respectiv 30 de grade Celsius in zilele de vara. Ploile nu sunt abundente, cu exceptia sezonului rece. Insula este insa predispusa taifunurilor din noiembrie pana in martie.

Veti intampina cateva dificultati cand vine vorba sa ajungeti pe Insula Pitcairn deoarece nu exista prea multe mijloace de transport. De exemplu, nu puteti ajunge pe insula cu avionul, insa puteti opta pentru barca. Pe langa ambarcatiunile dedicate turistilor, care vin din Magareva, pe insula Pitcairn mai ajung si cateva vaporase incarcate cu diferite produse pentru localnici.

Cu toate ca Adamstown este o destinatie in care puteti ajunge destul de greu si este un asezamant micut, aici veti descoperi totusi cateva locuri foarte frumoase pe care trebuie sa le vedeti. Dintre ele amintim Golful Bounty. El a fost numit astfel deoarece odinioara, o nava numita Bounty a fost arsa in mod intentionat si scufundata in apele golfului. Astazi puteti vedea ramasite ale acestei nave daca veniti in golf. Interesant este ca cei din partea locului au recuperat ancora vasului Bounty si au expus-o ulterior in fata primariei din Adamstown, in piata. Tot aici veti putea vedea si biblioteca, oficiul postal, dar si o biserica adventista. In continuare, va recomandam sa vizitati si muzeul din Adamstown care dispune de o colectie de artefacte recuperate de pe vasul Bounty, printre care se afla si o biblie, timbre, colectii de documente despre insula, precum si alte obiecte utilizate de catre locuitori de-a lungul vremii.

Daca doriti, puteti trece si pe la mormantul lui John Adams, cel care a botezat pentru prima data localnicii din Adamstown. De asemenea, puteti sa practicati diferite activitati pe un micut platou din Adamstown care se numeste Flatland. Aici exista portiuni de teren special amenajate pentru tenis, volei, dar si pentru picnicuri.

Pentru cei pasionati de cumparaturi, Adamstown nu este cea mai buna alegere. Totusi, aici veti gasi cateva buticuri in care localnici vand de obicei obiecte lucrate manual, cum ar fi cosuri impletite, sculpturi sau chiar timbre. Acestea au preturi modice. Daca veti cumpara obiecte importate, atunci preturile lor fi mai mari. Important este faptul ca in Adamstown veti avea nevoie de dolari. De asemenea, puteti folosi si dolari australieni sau livre britanice.

Un alt aspect pe care trebuie sa-l stiti cand veniti in Adamstown este ca aici veti manca, cu precadere preparate pe baza de peste sau fructe de mare. De asemenea, localnicii se axeaza si pe fructe si legume aatunci cand pregatesc mancarurile. In Adamstown exista si trei magazine micute care sunt deschise trei dimineti pe saptamana, cate o ora.

Adamstown