Informatii utile Insulele Pitcairn

Date generale


Capitala: Adamstown
Moneda: Dolar neozeelandez (NZD)
Limba oficiala: Engleza
Fus orar: GMT -08:00

Cand este indicat sa mergeti in vacanta in Insulele Pitcairn

Insulele Pitcairn sunt traversate de o clima subtropicala, cu nopti placute si zile toride, cu temperaturi ce ajung pana la 34°C. Temperaturile medii din timpul verii sunt cuprinse intre 20° si 30°C, in timp ce anotimpul rece, mai–octombrie, aduce cu sine temperaturi de 17°C. Luna august este considerata cea mai rece (19°C), in timp ce februarie este ideala pentru o vacanta, cu temperaturi de 25°C. Sezonul ploios (noiembrie-martie) aduce precipitatii importante, conditii in care majoriatea drumurilor regionale sunt dificil de parcurs.

Temperaturi medii lunare in Insulele Pitcairn

Ce sa luati in bagaj

Din bagaj nu ar trebui sa va lipseasca imbracaminte subtire din fibre naturale. Tricouri, bluze, camasi, pantaloni, o jacheta impermeabila, un pulover si incaltaminte sport, sunt principalele lucruri pe care trebuie sa le puneti in rucsac. De asemenea, o palarie, ochelarii de soare si cremele de protectie solara sunt absolut esentiale. Nu uitati o trusa de prim ajutor, articolele de igiena personala, dar si o lanterna si camera foto, bineinteles.

Modalitati de plata in Insulele Pitcairn

Moneda nationala a Insulelor Pitcairn este dolarul neo-zeelandez, dar la scara larga sunt acceptate platile in USD, mai ales pentru achitarea cazarii sau pentru cumparaturile facute in magazinele de suveniruri. Desi serviciile bancare sunt reduse, exista posibilitatea accesarii fondurilor pe baza cartilor de credit de la biroul trezoreriei. La Oficiul Postal si in magazinele de alimente preturile sunt afisate in moneda locala.

Transportul in Insulele Pitcairn

Avand in vedere dimensiunile mici ale insulei si numarul redus al locuitorilor, in Pitcairn nu exista un sistem de transport public in comun. Singura modalitate de transport este cu ATV-ul, ideale pentru a circula pe drumurile noroioase si nu tocmai usor de parcurs, mai ales in timpul ploilor. Cu putin noroc, puteti inchiria singurul autoturism din insula, dar mai bine folositi bicicleta. Singurul drum pavat de aici se intinde pe 6 km, dar este de cele mai multe ori folosit ca drum pietonal sau pista pentru biciclisti. Intre insule puteti calatori cu ambarcatiuni tip canoe, mai ales pentru a vizita Henderson si Oeno.

Viza turistica in Insulele Pitcairn

Daca intetionati sa petreceti cel mult doua saptamani in insulele Pitcairn, puteti obtine un permis de intrare la sosire, nefiind necesare alte demersuri in avans, dar trebuie sa faceti dovada ca aveti unde sa locuiti pe durata sejurului.