Ghid turistic Honiara

Recomandat pentru: gradina botanica, pescuit, muzee, cazinou

Despre Honiara

Honiara este capitala Insulelor Solomon si potrivit ultimului recensamant din 2009 aici locuiesc in jur de 65.000 de oameni. Orasul este deservit de Aeroportul International Honiara, ceea ce face ca numarul turistilor sa fie unul considerabil. De asemenea, in Honiara exista si Portul Point Cruz, care se intinde de-a lungul Kukum.

De la ce provine numele Honiara? Acest cuvant deriva din “Nagho ni ara”, care se traduce liber drept “locul vantului de est” sau “supravietuind vantului de sud-est”. Clima este una tropicala, iar temperatura medie pe timpul zilei a fost stabilita la 28 de grade Celsius, pe cand temperatura medie a apei este de 26 de grade Celsius.

Orasul Honiara a cunoscut o dezvoltare economica mult mai rapida fata de alte asezaminte din Insulele Solomon incepand cu anii 1960-1970, cand s-au investit sume considerabile in infrastructura. Ulterior, turismul a devenit si el un capitol important in ceea ce priveste economia, pentru ca oamenii au inceput sa descopere frumusetile orasului.

Cu toate ca de-a lungul timpului Honiara a cunoscut diferite lupte sangeroase si a fost prins la mijloc intre mai multe culturi, astazi aici veti descoperi multe cladiri si institutii in care isi desfasoara activitatea conducatorii Insulelor Solomon. Dintre acestea amintim Palatul Parlamentului, Colegiul Honiara, Scoala Internationala sau Universitatea Pacificului de Sud. De precizat este faptul ca Palatul Parlamentul este situat pe unul dintre dealurile din Honiara si a fost construit cu ajutor din partea americanilor. Cladirea propriu zisa a fost inaugurata abia tarziu, in anul 1993, iar astazi reprezinta unul dintre principalele locuri catre care se indreapta turistii. Mai apoi, puteti sa vizitati si Parcul Memorial din Honiara. Acesta a fost ridicat la initiativa lui Robert Reynolds, in onoarea celor care au murit in cel de-al doilea razboi mondial.

In continuare, va invitam sa descoperiti Muzeul National, care se afla in apropiere de Hotelul Mendana. Aici exista expozitii cu obiecte traditionale folosite de localnici, dar si artefacte care spun povestea istorica a asezamantului. Veti putea vedea astfel arme, ornamente, instrumente muzicale, dar si haine traditionale. Pe de alta parte, Centrul Cultural al muzeului este format din opt case traditionale, construite in anul 1981. De precizat mai este faptul ca Muzeul National a gazduit in anul 1998 Festivalul de Arta si Obiecte melaneziene.

In Honiara, religia este foarte importanta pentru localnici, asa ca aici veti gasi mai multe biserici. Printre ele se afla Biserica Provinciei Melanesia, Biserica United sau Biserica Adventista.

Daca va intrebati unde va puteti caza in Honiara, e bine sa stiti ca veti avea de unde alege. Aici exista cateva hoteluri care au restaurante incluse si in care serviciile sunt de calitate. De exemplu, puteti sa va cazati la Hotelul Honiara, acolo unde in fiecare vineri este organizat un eveniment cu dansuri specifice pentru aceasta zona. Alte hoteluri din Honiara sunt Hotelul Regele Solomon, Hotelul Solomon Kitano Mendana sau Hanul Quality. De precizat este si faptul ca meniurile din Honiara sunt foarte variate, incluzand preparate din diferite bucatarii ale lumii.

Honiara