Ghid turistic Malaita

Recomandat pentru: surfing, alte atractii

Despre Malaita

Malaita este cea mai mare insula din provincia cu acelasi nume din cadrul Insulelor Solomon. De asemenea, este si cel mai populat teritoriu, aici traind in jur de o suta patruzeci de mii de oameni. De precizat este faptul ca Auki este capitala insulei.

In ceea ce priveste numele insulei, el a fost odinioara si Mala, Mara sau Mwala. Numele Malaita a aparut dupa ce un explorator spaniol a venit aici in vizita in secolul al XVI-lea. Astazi, destinatia se intinde pe aproximativ o suta saizeci de kilometri lungime, respectiv treizeci si sapte de kilometri latime. Interesant ramane insa faptul ca aici veti gasi mai multe tipuri de vegetatie, in functie de altitudine. Cu toate ca de-a lungul coastei vegetatia aproape lipseste, in rest veti gasi cocotieri, dar si mangrove.

Unul dintre cele mai bune lucruri legate de Malaita este ca aici veti putea desfasura activitati dintre cele mai diverse. Indiferent ca optati pentru KayaKanoe, pentru pescuit, inot sau pur si simplu pentru a sta la plaja, cu siguranta veti petrece timp de calitate. De asemenea, locuitorii din Malaita sunt foarte cunoscuti pentru faptul ca sunt artisti. Le place foarte mult atat dansul, cat si muzica. Nu este exclus ca in anumite seri sa-i vedeti adunandu-se doar pentru a se bucura de ritmurile traditionale.

Iar cand vine vorba de locurile unde puteti sta, printre posibilitatile de cazare in Malaita se numara Motelul Rarasu, Bataiasi, sau Laguna Serah. Preturile sunt modice, pentru toate buzunare. Totodata, in Malaita veti gasi si cateva buticuri daca doriti sa cumparati suveniruri pentru cei dragi de acasa. Oferta nu este insa foarte bogata, dar va recomandam sa optati pentru obiecte lucrate manual de cei din partea locului.

Indiferent cate zile veti sta in Malaita, aici veti petrece un sejur de neuitat alaturi de prieteni sau familie. Asadar, va dorim sa aveti parte de un concediu placut!

Malaita