Ghid turistic Insulele Virgine Americane

Despre Insulele Virgine Americane

Insulele Virgine ale Statelor Unite sunt un grup de insule ce apartin din punct de vedere geografic de Insulele Virgine si sunt compuse din trei insule principale si mai multe insule mici. Suprafata totala a insulelor este de 346,3 km patrati. Capitala Insulelor Virgine Americane este la Charlotte Amalie, pe insula St Thomas.

Turismul este activitatea economica principala a acestor insule, desi din punct de vedere economic insulele se pot baza si pe fabricarea de rom. Sectorul agricol este mic, cu cele mai multe produse alimentare importate. Afacerile internationale si serviciile financiare sunt o componenta mica, dar in crestere a economiei insulelor.

Inclusiv in timpul secolului al XVII-lea, aceste insule au fost capturate si controlate de multe puteri europene, inclusiv Franta, Danemarca, Tarile de Jos, Spania si Regatul Unit. Danemarca a transformat insulele in colonii regale daneze in 1754. Ulterior, insulele au devenit neprofitabile pentru guvernul danez care a incercat sa le vanda Statelor Unite, dar acest lucru a fost posibil mult mai tarziu. SUA a intrat in posesia insulelor la 31 martie 1917, moment in care le-a si redenumit in "Insulele Virgine ale Statelor Unite". Zece ani mai tarziu cetatenia americana a fost acordata locuitorilor. Chiar daca locuitorii sunt cetateni americani, ei nu pot vota pentru alegerile prezidentiale din SUA.

Cufundate in istorie maritima si a multor culturi europene, Insulele Virgine SUA raman unul dintre cele mai aglomerate porturi de croaziera dintre cele din Caraibe.
Gazduind frumoase cladiri cu acoperisuri rosii, capitala Charlotte Amalie se afla in mijlocul dealurilor verzi si este considerata cel mai frumos port din Caraibe. Locurile destinate cumparaturilor, hotelurile si restaurantele de pe St. Toma si St Croix nu sunt mai prejos. Dupa cum am mai spus, turismul este activitatea economica principala, insulele putand sa gazduiasca in mod normal 2 milioane de vizitatori pe an, dintre care multi vin aici cu navele de croaziera.

Candva un punct de referinta al industriei trestiei de zahar si un refugiu pentru pirati, St. Thomas este cel mai aglomerat port de croaziera din Caraibe, precum si un centru comercial important. Insula St Croix este mai relaxanta in comparatie cu St Toma. La aproximativ patru mile est de St. Toma, St. Ioan are dimensiuni mai mici. De fapt, o mare parte a insulei St. Ioan este ocupata de Parcul National Insulele Virgine Americane. Pe partea de vest a insulei St. Ioan se afla Cruz Bay. St. Ioan gazduieste unele dintre cele mai linistite plaje si situri istorice.