Ghid turistic Charlotte Amalie

Despre Charlotte Amalie

Charlotte Amalie este cel mai mare oras si capitala Insulelor Virgine Americane. Orasul a fost fondat in anul 1666 sub numele de Taphus. In 1691, orasul a fost redenumit Amalienborg. Orasul contine un port, candva un paradis al piratilor, si in prezent unul dintre cele mai aglomerate porturi de escala pentru navele de croaziera.

Orasul este cunoscut pentru arhitectura sa coloniala daneza si istorie. Charlotte Amalie are cladiri de importanta istorica, intre acestea facand parte si cea mai veche Sinagoga din emisfera vestica si cea mai veche biserica luterana, Biserica Luterana Frederick. Castelul lui Barba Neagra este una dintre cele mai vizitate atractii din oras. O alta atractie turistica este Fortul Crestin, cea mai veche structura din Arhipelagul Insulelor Virgine.

Economia orasului se bazeaza pe turism, dar si pe productia de rom. Moneda oficiala folosita in oras este dolarul american (USD).

Charlotte Amalie este cea mai populara destinatie pentru vasele de croaziera pe Marea Caraibilor. Pana la unsprezece nave de croaziera pot ocupa portul in orice zi. Aproximativ 1,5 milioane de pasageri de pe navele de croaziera viziteaza orasul in fiecare an.

Din cauza politicilor sale duty-free, orasul este uneori mentionat "capitala duty free din lume". Vizitatorii pot achizitiona marfuri in valoare de 1.200 dolari fara a plati taxe. In Charlotte Amalie veti gasi mai multe magazine de bijuterii si parfumerii decat oriunde altundeva in Caraibe; de asemenea, orasul este cunoscut pentru bazarurile de cumparaturi in aer liber. Pe Main Street se afla mai multe magazine renumite; Havensight este o alta zona comerciala, cu mai multe mall-uri; de-a lungul Dronningens Gade sunt mai mult de 400 de magazine, cele mai multe dintre ele cu vanzare de bijuterii.

Cultura orasului este un mixt de cultura americana si afro-Caraibe, cu influenta din istoria coloniala daneza. Patrimoniul danez este predominant – in oras existand mai multe castele, cimitire, biserici, forturi si case daneze.Pe de alta parte, o mare parte din arhitectura coloniala istorica este inca in picioare. Charlotte Amalie are cea mai mare colectie de cladiri coloniale din Caraibe.

In oras exista lanturi de fast-food, precum si restaurante locale care servesc doar preparate din bucataria Caraibe. Magazinele alimentare contin produse americane, dar, de asemenea, includ si produse locale, cum ar fi romul.

Pentru a vizita acest oras cautati un zbor catre Aeroportul International Cyril E. King, situat la aproximativ doua mile vest de centrul orasului Charlotte Amalie.

Charlotte Amalie