Ghid turistic Saint John

Recomandat pentru: snorkeling, plaja, navigatie, windsurfing, drumetii

Despre Saint John

St. John este o insula in Insulele Virgine Americane. Insula este situata la aproximativ patru mile est de Saint Thomas. Deoarece nu exista aeroporturi pe St John, accesul pe insula se poate face numai cu barca.

St John este bine cunoscuta pentru frumusetea sa naturala bine conservata si plajele atractive. De asemenea, insula este considerata a fi intre cele mai bogate si cele mai scumpe din Insulele Virgine Americane. Nivelul ridicat de prosperitate al insulei a castigat distinctia de a fi considera "Beverly Hills din Caraibe".

Cruz Bay de pe coasta de vest a insulei este principalul port de pe St John. De acolo, un feribot opereaza pe tot parcursul zilei la si de la Charlotte Amalie si Red Hook pe St Thomas.

Doua treimi din St John este detinuta de National Park, astfel incat cea mai mare parte a insulei este nedezvoltata. Unele dintre cele mai pitoresti plaje din Caraibe sunt situate de-a lungul malului de nord al acestei insule. Cea mai spectaculoasa si bine-cunoscuta dintre acestea este Trunk Bay, care a fost votata in mod constant una dintre cele "zece cele mai bune plaje din lume" de revista Conde Nast Traveler. Plajele de pe partea de sud a St John sunt in mare parte cu pietris si corali, si sunt considerabil mai salbatice, fiind accesibile numai prin drumetii prin peisajul natural.

Terenul de coasta, mai ales din nord si din est, este proprietate privata, si gazduieste multe vile particulare.

Recifele de langa plajele St John sunt, de asemenea, celebre in intreaga lume pentru snorkeling. In unele zone, cum ar fi Trunk Bay si in apropiere de Cinnamon Bay, diversitatea florei si a faunei marine atrage numerosi turisti.

Sezonul turistic pe insula incepe la sfarsitul lunii octombrie si tine pana in iunie, cand incepe Festivalul St John. In afara sezonului este considerat a fi in lunile fierbinti de vara, cu un maxim de caldura in perioada august-septembrie.

Saint John