Informatii utile Insulele Virgine Britanice

Date generale


Capitala: Road Town
Moneda: Dolar american (USD)
Limba oficiala: Engleza
Fus orar: GMT -04:00
Religie: Crestini (84.5%), Alte religii (15.5%)

Insulele Virgine Britanice este recunoscuta pentru


navigatie
plaja
debarcader
recif
snorkeling
gradina botanica
gradini

Cand este indicat sa vizitati Insulele Virgine Britanice

Insulele Virgine Britanice se bucura de un climat tropical. Temperaturile variaza foarte putin de-a lungul anului. Media maxima a temperaturilor este de 32 ° C vara si 29 ° C iarna. Media minima a temperaturilor este de 24 ° C vara si 21 ° C in timpul iernii. Precipitatiile sunt semnificative in zona de deal si mai mici in zona de coasta. Cea mai ploioasa perioada este septembrie-noiembrie si cele mai secetoase luni sunt februarie si martie. Uraganele lovesc ocazional insulele, in general in perioada iunie - noiembrie.

Temperaturi medii lunare in Insulele Virgine Britanice

Ce sa luati in bagaj

Adaugati in bagajul dvs. haine din bumbac si din tesaturi usoare. Veti avea nevoie de incaltaminte comoda. Medicamentele pe care le transportati cu dvs. trebuie sa fie pe baza de prescriptie medicala. Lotiunile pentru protectie solara reprezinta o necessitate. Nu uitati aparatul de fotografiat pentru a imortaliza cele mai frumoase momente ale vacantei.

Modalitati de plata pe Insulele Virgine Britanice

Incepand cu 1959, moneda oficiala a Insulelor Virgine Britanice este dolarul american, folosit si in Insulele Virgine Americane. Bancile de pe insule sunt singura optiune daca aveti nevoie pentru de schimb valutar. Veti gasi ATM-uri pe Tortola si Virgin Gorda. Celelalte insule nu au ATM-uri, asa ca, asigurati-va sa aveti numerar asupra dvs.

Mai multe hoteluri si restaurante de pe insula accepta carduri de credit. MasterCard si Visa sunt acceptate in special pe Virgin Gorda si Tortola.

Transportul pe Insulele Virgine Britanice

O modalitate foarte buna de a vedea insule este cea cu barca. Barcile cu vele si cu motor pot fi inchiriate din orice port important. Este de preferat sa inchiriati o barca cu echipaj deoarece ancorarea in largul insulelor poate fi dificil de realizat. Road Town, de pe Tortola, este unul dintre centrele principale de bareboating in Caraibe.

Autoturismele pot fi inchiriate de pe insulele mai mari, cum ar fi Virgin Gorda si Tortola, dar sunt in mod evident inutile pe mai multe insule mai mici. De pe Jost Van Dyke veti avea oportunitatea de a inchiria scutere. Prin lege (in scopul protejarii industriei soferilor de taxi) nu este posibil sa inchiriati masini de la aeroport. Taxiurile din Insulele Virgine Britanice pot fi costisitoare. Tarifele acestora sunt stabilite prin lege.

Shopping in Insulele Virgine Britanice

Pe insule sunt promovate produsele realizate la nivel local. Principala zona comerciala de pe Tortola este Cay Wickham in Road Town. Pe restul insulei, exista o serie de farmacii, supermarketuri si magazine de bijuterii. Cumparaturile pe Anegada se limiteaza la necesitatile de baza, plus doua magazine de cadouri. De asemenea, pe Jost Van Dyke exista cateva magazine de cadouri. Virgin Gorda are un supermarket si cateva magazine cu produse locale pe care le puteti achizitiona ca si suvenir.