Ghid turistic Tortola Island

Despre Tortola Island

Tortola este a treia insula ca marime (55,7 km²), dupa St Croix si St. Thomas, si cea mai populata din Insulele Virgine Britanice. Tortola este o insula muntoasa cu o suprafata de 21,5 kilometri patrati. Insula a fost formata prin activitate vulcanica. Cel mai inalt varf de pe insula este Muntele Sage, cu 530 m. Cutremurele minore sunt evenimente comune pe insula. Asezarea principala de pe insula este Road Town, capitala Insulelor Virgine Britanice.

Serviciile financiare sunt principala sursa de venit a insulei. Insula gazduieste mai multe companii offshore care fac afaceri la nivel mondial.

Coasta de Nord are cele mai bune plaje de pe insula. In plus fata de plaje, exista posibilitatea de a face navigatie, surfing, scuba diving, windsurfing, de a vizita situri istorice si de a merge in drumetii.

La Tortola se poate ajunge atat pe mare cat si cu avionul. Aeroportul International Lettsome este situat la Beef Island, la est de Tortola. Exista, de asemenea, mai multe companii de feriboturi care ofera calatorilor posibilitatea de a ajunge pe insula pe mare.

Tortola Island