Cum se ajunge in Marea Moarta

Pentru a ajunge la Marea Moarta, aveti mai multe variante: din Ierusalim, pe autostrada 1 in maximum o ora de mers; din Tel Aviv, pe distanta de 132 de kilometri, apoi 30 de kilometri pe serpentinele muntilor, prin Arad, iar apoi prin inima regiunii Neve Zohar; din Eilat, aproximativ 220 de kilometri, cu traseul 444. Mai exista varianta de a conduce 90 de kilometric spre sud, via autostrada 90; din Beersheva si Arad, cu traseul 384.

Cele mai accesibile variante sunt insa cele din Ierusalim, cu traseele 486 si 487, dar si cu traseul 421 din Tel Aviv, prima cursa fiind la ora 8:35 a.m. Toate acestea, va vor transporta catre oazele Ein Gedi si Ein Bokek. Este bine totusi, sa consultati orarul curselor sau sa verificati temeinica inainte de plecare, din cauza faptului ca in functie de afluenta de turisti, cursele isi pot schimba orele de plecare.

Daca doriti sa evitati grijile legate de orarul autobuzelor, mai aveti la dispozitie taxiurile, care reprezinta si cea mai comoda varianta, dintre toate.

Ambele oaze au acces catre plaja marii, dar Ein Bokek ofera conditii mult mai generoase decat prima.

Marea Moarta