Informatii utile Bagdad

Date generale


Moneda: Dinar irakian (IQD)
Limba oficiala: Araba, Kurda
Fus orar: GMT 03:00

Bagdad este recunoscuta pentru


monumente
muzee
palat
parc de distractie

Cand este indicat sa vizitati orasul Bagdad

Oras cu clima subtropicala, din iunie pana in august temperaturile de 44 de grade sunt frecvent intalnite. Iernile blande, cu precipitatii sunt fac si ele posibila vizitarea orasului in acest sezon.

Fiind un centru cultural puternic, pe parcursul intregului an, aici se desfasoara diverse festivaluri sau evenimente culturale, concursuri de arta, poezie si teatru. Cele mai cunoscute prestatii culturale sunt sustinnute de Orchestra Simfonica Nationala si Teatrul National, specatacolele lor putand fi urmarite, pe tot parcursul anului.

De asemenea, orasul gazduieste multiple ceremonii religioase, oferind turistilor ocazia de a lua contact cu religia, cultura si civilizatia islamica.

Ce sa luati in bagaj

Clima subtropicala va obliga sa aveti in bagaj haine usoare si comode dar nici accesoriile contra ploii nu sunt de neglijat, aici avand loc destul de des furtuni tropicale.

Modalitati de plata in Bagdad

Dolarul este moneda utilizata frecvent pentru efectuarea platilor, dar puteti folosi si cardul, in anumite centre comerciale, hoteluri sau restaurante. Este bine totusi, sa aveti o suma in cash asupra dumneavoastra, care sa va poata acoperi nevoile urgente, in cazul in care nu puteti utilize cardul.

Pentru o masa la un restaurant ieftin veti plati 3$, iar o masa la un restaurant de categorie medie, pretul poate urca pana la 45$. O bere va costa 1,75$, un suc 0,40$, o sticla cu apa 0,20$, un pachet de tigari 2,30$. Pretul legumelor si fructelor, variaza intre 1-2$, iar o sticla cu vin costa in jur de 12$. Un litru de benzina va costa 0,39$, iar un kilometru parcurs cu taxiul fiind 1,65, pornirea fiind de 1,5$.

Transportul in Bagdad

In interiorul orasului aveti la dispozitie autobuze si taxiuri la preturi extreme de atractive, iar pentru cursele inspre si dinspre orasele invecinate, va recomandam sa consultati operatorii locali, neexistand un orar prestabilit respectat, cursele efectuindu-se, la capacitate maxima, prin urmare si datorita pretului extreme de mic, daca dorita sa parasiti Bagdadul, deplasarea cu taxiul pare cea mai avantajoasa si comoda alternativa.

Shopping in Bagdad

De-a lungul strazilor principale gasiti nenumarate magazine, mall-uri, centre comerciale sau bazare, turistii avand doar de ales produsele pe care vor sa le achizitioneze.

Piata de Obiecte din Cupru, este poate cea mai atractiva, turistii putand vedea si astazi, tehnicile vechi de prelucrare a cuprului, doar prin deformare plastica la rece.

Shorjah este piata pentru cei care vor sa cumpere ceaiuri, arome, lucruri pentru casa, condimente si celebrul sapun traditional irakian.

In centrul istoric, amatorii de cultura vor gasi strada Mutanabbi, o veritabila librarie in aer liber, de unde pot achizitiona carti, timbre si obiecte de artizanat.

Viza turistica

Statul irakian acorda viza turistica oricarui cetatean cu pasaport valabil, la prezentarea la punctele de trecere a frontierei, ori printr-o cerere prealabila, la consulatele si ambasadele sale de pe intreg teritoriul lumii.

De notat ar fi ca Bagadad este inca un punct fierbinte, deplasarea fiind recomandata numai in caz de nevoie. Ca sa intrati in Zona Verde, veti avea nevoie de un permis special sau sa fiti insotit de un oficial. Majoritatea localnicilor sunt inarmati, iar pietele si locurile aglomerate sunt tinta preferata a atentatorilor.

Cetatenii occidentali constituie principala tinta pentru rapitori, de aceea va recomandam sa nu va deplasati singuri indiferent de zona, sau dupa lasarea intunericului.

Bagdad