Ghid turistic Kashan

Despre Kashan

Cunoscut si sub titulatura de Kachan, orasul Kashan este capitala regiunii Kashan, parte a provinciei Isfahan. Numele orasului provine de la locuitorii vechii asezari, Kasian.

Descoperirile arheologice din zona dealului Sialk, au dezvaluit ca orasul este unul dintre primele asezari preistorice a Iranului, pe vremea elamitilor. Piese din aceste descoperiri pot fi gasite astazi expuse la Muzeul Luvru, din Paris.

Orasul ofera numeroase locuri ce merita a fi vizitate, orasul fiind inca un site arheologic activ, atragand mii de turisti anual. Dealtfel, pe tot parcursul anului, mii de turisti viziteaza si orasele din vecinatatea Kashanului, cele mai atractive dintre ele fiind Qamsar si Abyaneh, Niasar fiind si el un alt punct turistic atractiv, din zona imediat apropiata a orasului Kashan.

Alte locuri de vizitat in oras ar puea fi Aga Bozog Mosque, Ameri-ha (Ameeria) House, Mormantul si baile Sultanului Amir si, pentru amatorii de suveniruri, recomandam Kashan Bazaar, renumit pentru arhitectura uimitoare, construit in secolul XIX.

In Kashan functioneaza mai multe universitati si colegii, cele mai renumite fiind Facultatea de Medicina, Universitatea Islamica Azad si Universitatea Kashan.

Oferta de cazare nu este prea generoasa in Kashan, orasul avand doar patru hoteluri, dintre care amintim Manoucheri Traditional Hotel si Hotel Amirkabir, care ofera servicii de calitate buna, la preturi destul de atractive.

La capitolul restaurante, oferta se multiplica, turistii avand de ales pentru unul dintre cele 23 de restaurante, Lian Restaurant, Unique Kebab, Mahtab, Maral Setare Restaurant, Zeynabiye sunt doar cateva pe care vi le propunem.

Kashan, va ofera peste 70 de parcuri si locuri de agement, in care puteti petrece timpul in mod destul de agreeabil, parcuri mai cunoscute fiind Koudak Park, Kouzeh Park, Enghelab Park, Ayatollah Madani Park, si Fin Garden

La capitolul infrastructura, orasul se prezinta la un nivel inalt, desi nu beneficiaza de serviciile vreunui aeroport, in imprejurimi. Orasul este conecat cu restul tarii si cu orasele mai importante din provincie, printr-o retea dezvoltata de sosele si autostrazi, mai cunoscute fiind Soseaua 71 renumita pentru importanta ei, legand Teheranul de Golful Persic si Autostrada 7, care are punct de plecare in Teheran si strabate intreaga zona centrala a tarii prin Behehst-e Zara, Qom, Natanz, Shahinhahr, Najafabad si se termina in Zarrinsahr, unde face jonctiune cu autostrada Esfahan Shahrekord Freeway.

Aceste doua importante drumuri, leaga orasul Kashan de zona de sud, Isfahan si Natanz si Qom, in cazul in care doriti sa va indreptati spre zona de nord a Iranului.

Kashan