Cum se ajunge in Teheran

Teheranul este deservit de patru aeroporturi, insa din nefericire nu exista zboruri directe inspre si dinpre Australia si America de Nord. In schimb zilnic, curse din Londra, Amsterdam, Istanbul, Tokyo si Dubai sosesc pe aeroporturile orasului, dar si din cele mai importante orase ale Orientului Mijlociu.

Din aeroport, curse speciale de autobuze va duc direct spre oras, avand totodata optiunea de a lua taxiul sau a inchiria o masina.

In Teheran se poate ajunge si cu trenul, dupa o calatorie de trei zile din Istanbul, la pretul de 96,20 lire turcesti, calatoria fiind una destul de comoda, garnitura de tren ce opereaza intre Istanbul si Teheran fiind una foarte moderna dotata cu cusete si vagon restaurant, in care produsele si serviciile sunt destul de ieftine.

Un alt tren, pleaca din Damasc, traversand Turcia via Lake Van, calatoria fiind aproximata la trei zile. De asemenea, din Mashad aveti trenuri zilnice, inclusiv trenuri de noapte, cu mentiunea ca in acest caz calatoria se reduce la numai o zi.

La capitolul curse scurte si zilnice sunt trenuri care pleaca din Isfahan, Tabriz, Yazd, Sari, Gorgan si Bandar Abbas, avand ca destinatie Teheranul sau alte orase principale din Iran.

Cu masina, desi traficul pare destul de anevoios, in ultima perioada infrastructura s-a inbunatatit, dinspre Turcia putand calatori destul de confortabil, gratie retelei de tuneluri si autostrazi aparute de curand.

Si cu autobuzul, accesul in capitala este destul de facil, patru operatori particulari operand sute de curse zilnic, inspre si dinspre Teheran, aici avand la dispozitie nenumarate optiuni si variante de calatorie.