Informatii utile Teheran

Date generale


Moneda: Rial iranian (IRR)
Limba oficiala: Persana
Fus orar: GMT 03:30

Teheran este recunoscuta pentru


puncte de interes
arhitectura
istorie
situri religioase
atractii turistice
muzee

Cand este indicat sa vizitati orasul Teheran

Teheran este un oras cu clima semi-arida, cu primaveri si toamne blande, cu veri toride si secetoase si cu ierni reci. Orasul poate fi vizitat pe tot parcursul anului, evenimente culturale, sportive si religioase desfasurandu-se pe tot parcursul anului si dand prilejul turistilor de a participa in mod activ la diversele evenimente.

Temperaturi medii lunare in Teheran, Iran

Ce sa luati in bagaj

In functie de anotimpul in care va planificati excursia, bagajul trebuie sa contina urmatoarele: haine usoare si comode, incaltaminte lejera, creme si lotiuni, ochelari si sepci de soare, pentru vara. Pentru sezonul de primavara si toamna, va recomandam sa adaugati sweatere si pulovare putin mai groase, pentru serile racoroase dar placute, ale acestor doua anotimpuri.
Daca v-ati planificat excursia iarna, garderoba se schimba complet, in acest sezon avand nevoie de haine groase si calduroase, manusi, caciuli si incaltaminte adecvata sezonului rece, iernile in Teheran fiind destul de reci.

Modalitati de plata in Teheran

In Teheran moneda in care puteti plati este rialul Iranian, dar sunt si zone unde puteti plati in dolari, cu cardul sau cash.

O masa la restaurant costa intre 6 si 22 de dolari americani, o bere intre 5 si 7,71 de dolari, legumele si fructele intre 0,73 si 1,63 de dolari, pieptul de pui costa 4,90 de dolari, iar un pachet de tigari 3 dolari.

Pentru deplasarea cu taxiul veti plati 0,40 de dolari pe kilometru sau 5,71 de dolari pe ora, costul unui litru de benzina fiind de 0,57 de dolari.

Posibilitati de cazare in Teheran

Teheranul se prezinta cu o oferta larga, si in acelasi timp convenabila, la capitolul cazare. De la unitati de cazare pentru turistii care si-au planificat un buget mai restrans, pana la hoteluri de lux, iata garantia ca nici un turist nu va pleca dezamagit din capitala iraniana. Yas Hotel, Hotel Saadi, Yas Guesthouse, Simorg Hotel sunt numai cateva din locurile unde puteti beneficia de conditii si servicii bune la preturi avantajoase.

Shopping in Teheran

Amatorii de shopping nu vor ramane nici ei dezamagiti; celebrul bazar si celelalte centre comerciale, venind in intampinarea lor cu o oferta diversa si convenabila: produse IT, electronice si electrocasnice, textile, bijuterii din aur, genti sau pantofi provenind de la cele mai renumite case de moda, toate acestea pot fi gasite in magazinele, mall-urile si bazarul din capitala iraniana.

Viza turistica pentru Teheran

La acest capitol este necesar a se face o remarca, de care va trebui sa tineti cont: statul Iranian refuza accesul pe teritoriul propriu, persoanelor care au calatorit in Israel. De aceea, daca pe pasaportul dumneavoastra figureaza o viza israeliana, va recomandam sa va reinoiti pasaportul, in caz contrar riscand sa vi se interzica accesul in tara.

Va recomandam de asemena, ca pe parcursul excursiei dumneavoastra, sa fiti atent la hotii de buzunare, in rest orasul fiind cotat ca unul din cele mai sigure orase ale Orientului Mijlociu, chiar si dupa lasarea intunericului.