Cum se ajunge in Belfast

Calatoria cu avionul la Belfast

George Best Belfast City Airport este situat la 3 km est de Belfast. In 2010, la acest aeroport au fost finalizate lucrarile de renovare la terminalele sale, s-au adaugat un salon nou de plecari, proceduri imbunatatite de securitate si modificari la parcare. Conectarea la oras se poate face cu trenul, autobuzul si taxi.

Transportul feroviar: Trenurile pleaca din statia Sydenham adiacenta la aeroport, la care se poate ajunge cu autobuzul in care va imbarcati de la terminalul aeroportului (durata calatoriei: 6 minute). Trenurile ajung in statiile Belfast Central si Victoria Street.

Autobuz: Airport Express cu autobuzul de serviciu, ruta 600, functioneaza de la terminal la Belfast Europa Bus Centre. Citybus 21 functioneaza de la Sydenham la Primarie - la o plimbare de cinci minute de la statia de autobuz (durata calatoriei: 15 minute).

Taxi: statia de taxi este in afara cladirii terminalului.

Facilitati: Exista ATM-uri, chioscuri de internet si o casuta postala in zona Plecari. Telefoane sunt situate in zona Sosiri. Exista un magazin alimentar, un bar, snack baruri si o cafenea. Aeroportul are chioscurile de ziare si magazine de cadouri. In aeroport este disponibila o camera parentala si de prim ajutor. De asemenea, aeroportul ofera facilitate pentru persoanele cu handicap. Companiile Avis, Budget, Hertz si alte nationale sunt toate reprezentate de birouri inchirieri auto in zona Sosiri.

Belfast International Airport - este la o distanta scurta de centrul orasului Belfast.
Aeroportul a investit recent in imbunatatiri si modificari la aspectul terminalului. Conectarea la oras se poate face cu trenul, autobuzul si taxi.

Transportul feroviar: Trenurile de la si dinspre Belfast, Lisburn si Londonberry ajung in statia Antrim, care se afla la 10 km distanta de aeroportul international Belfast. Legaturile sunt asigurate de linia de autobuz 109A sau de taxiuri.

Autobuz: Serviciul Airport Express 300 functioneaza la fiecare 10 minute, intre Belfast International Airport si centrul orasului Belfast (durata calatoriei: 30-40 minute; tariful: 7 Lire). Autobuzul pleaca din fata cladirii terminalului si calatoreste catre Belfast Europa Buscentre; oprindu-se la Templepatrick, la cerere.

Taxi: Taxiurile pleaca din fata cladirii terminalului. Tarifele pana in centrul orasului incep de la 28 £ si durata calatoriei este, in general, de 25 de minute, in functie de trafic.
Facilitati: Exista doua birouri de birouri de schimb valutar si mai multe bancomate in intreaga cladire a terminalului. Sunt disponibile facilitati postale, telefon si chioscuri de internet.
Exista, de asemenea, o varietate de cafenele in sala de check-in. O gama larga de restaurante, cafenele si baruri pot fi gasite in lounge-ul principal de plecari. Magazinele de la Belfast International Airport includ chioscurile de ziare/librarii, duty-free (pentru pasagerii care parasesc UE), farmacie, duty-free magazin de electronice si un magazin cu suveniruri irlandeze. Nu exista facilitati de depozitare a bagajelor de la Belfast International Airport.
Alte facilitati de la Belfast International Airport includ o zona de joaca pentru copii, facilitati pentru schimbarea bebelusilor, o agentie de turism si o camera linistita. Exista o zona de fumat care este accesibila pentru o taxa de 1 £. Companiile Avis, Budget, Hertz si alte nationale sunt toate reprezentate de birouri inchirieri auto in zona Sosiri.

Exista un singur hotel la cativa pasi de Belfast International Airport si alte optiuni in apropiere. O alegere mai larga de cazare este disponibila in centrul orasului Belfast.

Calatoria cu masina la Belfast

In situatia in care din anumite motive doriti sa parcurgeti distanta Bucuresti - Belfast cu masina, va recomandam ruta: Bucuresti - Pitesti - Ramnicu Vilcea - Sibiu - Deva - Szeged - Kecskemet - Budapesta - Györ - St. Pölten - Wels - Deggendorf - Regensburg - Nürnberg - Aschaffenburg - Frankfurt/Main - Limburg - Siegburg - Köln - Aachen - Geleen - Brüssel/Bruxelles - Gent/Gand - Dunkerque - Calais - Brentwood - Harlow - Cambridge - Stamford - Newark - Doncaster - Carlisle - Dumfries - Stranraer - Larne – Belfast, traseul avand aproximativ 3165.8 km.