Transport Belfast

Transportul in Belfast este eficient. Orasul are un serviciu de transport cu autobuzul, gestionat de Translink. Serviciul functioneaza aproximativ la fiecare 10 minute pe tot parcursul zilei pana la ora 23, dupa care exista un serviciu de noapte mai putin frecvent. Pasagerii pot plati in numerar, sau pot cumpara un card SMARTLINK care ofera economii de 25%.

Exista cinci statii de autobuz imprastiate de-a lungul orasului; cel principal este Centrul de autobuz Europa, situat la Glengall Street, in afara Great Victoria Street.

Una dintre statiile principale de taxi se afla in centrul orasului Belfast, in fata Primariei. Exista doua tipuri de masini de taxi: masini negre si masinile standard care poarta numele companiei de taxi pe capota masinii.

Belfast este un oras in care se conduce relativ simplu. Regulamentele cu privire la varsta persoanei care doreste sa inchirieze o masina, tind sa difere intre companiile de inchirieri, dar, in general, conducatorii auto trebuie sa aiba peste 21 de ani si sa detina permis de minim de un an.

Belfast are doua cai majore pentru biciclete: Greenway Comber, care se desfasoara pe 11 km si Lough Cycleway, care ofera 33 km pentru ciclisti. Operatorii de inchiriere de biciclete includ companiile McConvey, si Ormeau Road.