Ghid turistic Carlow

Recomandat pentru: arhitectura, puncte de interes, situri religioase, istorie, lacasuri de cult, plimbari in aer liber, atractii inedite

Despre Carlow

Carlow este capitala administrativa a comitatului Carlow din Irlanda. Este situat in partea de sud-est a Irlandei, la 84 km de Dublin. Raul Barrow curge prin oras, si formeaza granita dintre comitatele istorice Laois si Carlow. Local Government (Ireland) Act din 1898 a inclus orasul in intregime in County Carlow. A jucat un rol major in istoria irlandeza, servind drept capitala a tarii in secolul al XIV-lea. Acesta a fost votat orasul ca cel mai curat oras al Irlandei, in 2010.

Carlow este un loc ideal de vacanta si va ofera o intreaga gama de atractii turistice. Unul dintre cele mai notabile repere din Carlow este Dolmen Brownshill, situat pe Hacketstown Road. Un alt reper important este Castelul Carlow construit, probabil, intre 1207 si 1213, de William Marshall. Ducketts Grove este ruina de origine georgiana a familiei Duckett, construita in 1800. Carlow Courthouse a fost proiectat de William Morrison in 1830 si finalizat in 1834; este construit din granit si da impresia unui templu cocotat pe un soclu inalt. Primaria Carlow este situata pe partea de nord a Haymarket, si a fost un centru comercial al orasului.

Orasul Carlow are, de asemenea, o reputatie buna pentru mancarea delicioasa, shopping si o gama completa de optiuni de cazare care se potrivesc pentru toate bugetele si gusturile - de la hoteluri fine echipate integral la pensiuni primitoare, ferme si case istorice. Cu un peisaj magnific Carlow merita descoperit si explorat!