Informatii utile Carlow

Date generale


Moneda: Euro (EUR)
Limba oficiala: Irlandeza, Engleza
Fus orar: GMT 00:00

Carlow este recunoscuta pentru


arhitectura
puncte de interes
situri religioase
istorie
lacasuri de cult
plimbari in aer liber

Cand este indicat sa vizitati orasul Carlow

Sezonul turistic de varf din Carlow, este vara, insa in Carlow veti avea ceva de vazut si de facut in tot timpul anului. Avand in vedere ca nu exista luni fara ploaie, este bine ca atunci cand va planificati aceasta vacanta sa nu tineti cont de vreme ci de ceea ce va poate oferi orasul.

Temperaturi medii lunare in Carlow, Irlanda

Ce sa luati in bagaj

Din bagajul pregatit pentru vacanta in Carlow, nu trebuie sa lipseasca, indiferent de anotimp, hainele care sa va protejeze de ploaie si o umbrela. In cazul in care hotarati sa mergeti vara, puneti in bagaj haine din bumbac; hainele recomandate pentru iarna trebuie sa va asigure confortul termic-este ideal sa le purtati in straturi. De asemenea, din bagaj nu trebuie sa lipseasca medicamentele uzuale si aparatul de fotografiat.

Modalitati de plata in Carlow

Pentru a va face o idee in legatura cu banii pe care ii veti cheltui in Carlow, va vom face cunoscute urmatoarele aspecte: o singura calatorie de la Aeroportul Dublin pana in Carlow, costa 13.50 £; pretul unui taxi depinde, de obicei, de durata calatoriei -o calatorie in limitele orasului costa aproximativ 5-6 £, costul unei calatorii cu taxi de la un capat al orasului la altul este de aproximativ 5 – 8 £; cazarea va poate costa intre 29-60 £.

ATM-urile sunt amplasate de-a lungul orasului. Exista trei in Shopping Fairgreen, unul in interiorul Carlow Shopping Centre, precum si multe altele situate de-a lungul orasului in magazine, banci si alte institutii. Retineti ca, in timpul perioadelor de varf (spre exemplu de Craciun) putine ATM-uri va mai pot furniza bani, datorita avalansei de cereri! Un bancomat Cirrus este situat la Permanent TSB Bank pe strada Upper Tullow.

Shopping in Carlow

Carlow ofera una dintre cele mai bune optiuni pentru cumparaturi din regiune. Vanzarea cu amanuntul tinde sa fie centrata in doua centre comerciale importante: Tullow Street si Strada Dublin. Artera comerciala traditionala Carlow, a suferit reamenajari extinse in ultimul deceniu.

Hadden's Center ofera magazine cu imbracaminte, incaltaminte si accesorii; restaurant cu bucatarie nationala si casele de pariuri Paddy Power. Marele magazin Shaw's s-a deschis in Carlow in 1949. Cladirea veche a fost demolata in 2005, facand loc unui magazin care s-a deschis in august 2006. Allens este un magazin deschis de luni pana sambata, de la 9:30 la 18:00; gama sa de produse include lampi, oglinzi, tablouri, ustensile de bucatarie, vase si cadouri; este bine cunoscut ca un loc din care se poate cumpara mobilier neobisnuit pentru casa sau cadouri pentru ocazii.

Fairgreen Shopping Centre include peste 40 de magazine, aici veti gasi si Tesco, Next si Heatons.

Centrul comercial Carlow a fost deschis in aprilie 1994, si ofera mai multe etaje si o parcare. Aici veti gasi Superquinn, un magazin de muzica, Cafe Nichel si McCauleys Sam.