Informatii utile Dublin

Date generale


Moneda: Euro (EUR)
Limba oficiala: Irlandeza, Engleza
Fus orar: GMT 00:00

Dublin este recunoscuta pentru


arhitectura
puncte de interes
muzee
plimbari in aer liber
cultura
istorie

Cand este indicat sa vizitati orasul Dublin

Dublin este o destinatie turistica bine de vizitat pe tot parcursul anului, insa lunile de vara sunt de departe cel mai aglomerate. Iulie si august sunt considerate "sezonul turistic"; in aceasta perioada preturile pentru cazare si la unele atractii pot fi mai mari decat sunt in alte momente ale anului.

Temperaturi medii lunare in Dublin, Irlanda

In Dublin, vremea imprevizibila se manifesta pe tot parcursul anului. Iulie si august sunt cele mai calde luni. Frecvent se inregistreaza intre 15 si 20 de grade. Fulgii de zapada si ploaile sunt evenimentele cele mai comune. Decembrie este cea mai umeda luna. In timpul celei mai reci luni, ianuarie, intervalul de temperatura medie este intre 3 si 8 grade Celsius. Primavara si toamna sunt anotimpurile considerate de cei mai multi a fi cele mai bune perioade din an pentru a vizita orasul. Temperaturile din aceste doua sezoane sunt similare (de obicei intre 5 si 10 grade Celsius), iar lunile de primavara au precipitatii medii mai scazute.

Ce sa luati in bagaj

Indiferent de anotimpul in care veti vizita orasul, purtati cu dumneavoastra o umbrela. Ar trebui sa incercati sa purtati straturi de haine, care pot fi puse sau scoase cu usurinta, astfel incat sa puteti tine pasul cu conditiile meteorologice in schimbare.

Posibilitati de cazare in Dublin

Desi Dublin este cotat ca fiind unul dintre orasele cele mai scumpe din Europa, nu este imposibil sa aveti o experienta minunata chiar daca veti folosi un buget restrans pentru cazare. Pensiunile sunt intotdeauna o alegere excelenta pentru cei care calatoresc singuri si/ au un buget redus alocat excursiei. Veti gasi mai multe variante de cazare in pensiuni, in mai multe parti ale orasului. Cazarea cu mic dejun sau hanurile mici pot fi o optiune buna pentru calatorii care dispun de un buget mic.

Preturile hotelurilor din Dublin se poate dubla in perioadele de varf, unele hoteluri din Dublin ofera tarife reduse, in special in timpul perioadelor mai linistite si la sfarsit de saptamana, asa ca merita sa faceti o rezervare in avans pentru cazare. Hotelurile din Dublin au fost clasificate in trei categorii diferite din punct de vedere al preturilor: de lux (peste 200 £), medii (100 £ pana la € 200 £), ieftine (de pana la100 £). Preturile sunt tarife minime orientative pentru o camera dubla standard si includ taxele si micul dejun.

Shopping in Dublin

Nassau Street este, probabil, locul cel mai distractiv pentru a face cumparaturi. Veti gasi aici mai multe magazine de artizanat si magazine traditionale de muzica; o multime de tesaturi autentice irlandeze si imbracaminte. Pentru a face cumparaturi mai practic, ar trebui sa mergeti la Grafton Street; aceasta strada gazduieste buticurile de lux si bijutierii fantastice. Centrul de Design de la ultimul etaj al centrului commercial Powerscourt House se ocupa exclusiv de moda creatorilor irlandezi.

Piata Moore Street, pe strada Henry (in afara O'Connell Street), ofera fructe si legume proaspete vandute la preturi de chilipir de luni pana sambata, de la 9 la 18: 30. Piata Temple va va incanta in fiecare sambata cu o diversitate de produse ecologice.