Transport Dublin

Centrul orasului Dublin este destul de mic. Cele mai multe obiective turistice sunt usor accesibile pe jos. O alternativa este autobuzul, cu care puteti vizita tot orasul.

Sistemul de transport public de la Dublin este constituit dintr-o retea de transport cu autobuzul si trenul. Dublin Bus opereaza serviciile de autobuz care functioneaza zilnic intre 6 si 23:30, si cu un serviciu de transport cu autobuzul de noapte (Nitelink) care ruleaza zilnic in intervalul 3 – 4:30. Biletele de autobuz variaza in functie de numarul de opriri. Pretul biletelor Nitelink, depinde de lungimea calatoriei.

Traficul din Dublin este in crestere, iar parcarea este costisitoare si limitata, desi unele hoteluri si case de oaspeti ofera parcare privata. Vizitatorii ar trebui sa evite orele de varf, daca este posibil.

Un mod placut de a vizita orasul, este cu bicicleta. In oras exista centre de inchiriere. Cu bicicleta va puteti plimba de-a lungul Golful Dublin si in Muntii Wicklow, in centrul orasului Dublin din pacate nu exista piste pentru biciclete.