Ghid turistic Galway

Recomandat pentru: istorie, puncte de interes, plimbari in aer liber, cultura, situri religioase, arhitectura, cladiri istorice

Despre Galway

Galway este al cincilea cel mai mare oras din Irlanda, si un punct central pentru vestul acestei tari. In limba irlandeza, orasului i se spune Gailimh si are o populatie ce trece peste 70.000 de locuitori. Este cunoscut de foarte mult timp drept „Orasul Neamurilor”, iar astazi titlul inca se potriveste perfect, avand in vedere multiculturalitatea ce il caracterizeaza. In ciuda marimii sale, se poate lauda cu o viata de noapte destul de agitata. Din pacate insa, nu are extrem de multe atractii turistice de genul muzeelor, insa frumoasele strazi pietonale si numeroasele puburi cu cafenele va vor face vizita, cu siguranta, extrem de placuta.

Galway este un centru turistic important si un loc in care lumea vine sa evadeze cumva de orasele mari, pentru a se relaxa. Incepand cu secolul XV orasul a fost condus de triburi, 14 familii avand puterea, pe rand, incepand de atunci. Triburile au construit multe castele in toata zona orasului, iar multe strazile si atractiile turistice poarta numele acestor familii.

Odata ajungi aici, nimic nu se schimba fata de alte orase mici din Irlanda. Centrul orasului Galway este foarte usor de parcurs pe jos. La 20-30 de minute pe jos din centrul orasului se afla Salthill, o zona foarte populara in randul turistilor. De asemenea, o zona favorita de acestia, pentru plimbari, este „The Promenade”, care porneste de la The Claddagh si ajunge pana la Blackrock, populara atat pentru locuitori, cat si printre turisti.

Daca totusi nu doriti sa mergeti pe jos, companiile Bus Eireann si CityDirect pun la dispozitie retele de transport in comun local. Puteti apela si la taxiuri, insa acestea pot fi destul de scumpe. Doua statii de taxi se afla la Eyre Square si respectiv Bridge Street. Mai mult, Eyre Square este o zona perfecta pentru plimbari si cumparaturi. Una dintre putinele atractii antice ramase in oras este Spanish Arch, unde merita sa aruncati o privire. In jurul sau se gaseste un parc foarte apreciat, recomandat celor ce doresc sa se relaxeze si sa priveasca raul Corrib. Unul dintre putinele muzee din oras, Galway City Museum, este specializat pe istoria orasului. Intrarea este libera.

Galway