Informatii utile Glendalough

Date generale


Moneda: Euro (EUR)
Limba oficiala: Irlandeza, Engleza
Fus orar: GMT 00:00

Glendalough este recunoscuta pentru


situri religioase
lacasuri de cult
arhitectura
cladiri istorice
puncte de interes
atractii inedite

Cand este indicat sa vizitati orasul Glendalough

Sezonul turistic de varf din Glendalough este vara, in aceasta perioada vremea este calda si ploua mai putin. Glendalough ofera pe tot parcursul anului o multime de lucruri interesante pe care le puteti face venind intr-o vacanta. Acesta este un oras in care, pe langa faptul ca ploile sunt numeroase indiferent de anotimp, ceata este omniprezenta. Cu toate acestea, Glendalough este una dintre destinatiile turistice cele mai populare din Wicklow si din Irlanda. Glendalough va va surprinde cu peisajul uimitor, ruinele istorice si plimbari frumoase pe care le puteti face in aceasta locatie unica.

Temperaturi medii lunare in Glendalough, Irlanda

Ce sa luati in bagaj

Din bagajul dumneavoastra nu trebuie sa lipseasca hainele care sa va ptotejeze de ploile frecvente. Este recomandat sa aveti in bagaj incaltaminte comoda, eventual si o pereche de bocanci solizi cu aderenta buna.

Modalitati de plata in Glendalough

Pentru a va face o idee in legatura cu banii pe care ii veti cheltui in Glendalough, va vom face cunoscute urmatoarele aspecte: o calatorie din Glendalough la Dublin costa 13 £, un bilet dus-intors costa 20 £. Un pranz costa aproximativ 12 £, iar o bere 3,5 £.

Nu exista banci sau masini de ATM-uri in Glendalough / Laragh. Cele mai apropiate banci sunt dupa cum urmeaza: Bank of Ireland (BOI), Main St, Rathdrum (11km), Co. Wicklow; Allied Irish Bank (AIB), Abbey Street, Wicklow Town (22km).

Posibilitati de cazare in Glendalough

Glendalough si zonele inconjuratoare ofera o multitudine de optiuni de cazare care sa se potriveasca cu fiecare gust si buget, de la selectiile chiar in centrul orasului Glendalough la refugii din dealurile pitoresti din jur si muntii Wicklow. Optiuni de cazare includ intre altele, urmatoarele forme: caravane & campinguri, pensiuni agroturistice, pensiuni si B & B, hoteluri.

Transportul in Glendalough

Service Bus este un serviciu de transport local cu autobuzul, insa singura modalitate de a vedea tot ceea ce are de oferit Glendalough este pe jos. Satul monahal, lacurile si turnul rotund sunt toate la o scurta plimbare de statiile de autobuz, parcuri auto si hoteluri. Pentru vizitatorii iubitori de excursii in aer liber, exista mai multe trasee de mers pe jos in jurul zonei.

Shopping in Glendalough

Glendalough nu are o multitudine de magazine, insa veti gasi aici supermarketuri ce ofera produse alimentare, cafea, delicatese, sandvisuri delicioase de casa etc. Tot aici veti gasi si o gama mare de produse alimentare irlandeze pentru cadouri.

Glendalough McCoy este un magazine in care veti gasi produse alimentare, suveniruri, carti si alte obiecte utile. Exista, de asemenea, un raion de delicatese din care puteti achizitiona sandvisuri proaspete si alimente fierbinti care sa va asigure un eventual picnic.