Informatii utile Irlanda

Date generale


Capitala: Dublin
Moneda: Euro (EUR)
Limba oficiala: Irlandeza, Engleza
Fus orar: GMT 00:00
Religie: Crestini (92%), Alte religii (8%)

Irlanda este recunoscuta pentru


puncte de interes
situri religioase
arhitectura
istorie
cladiri istorice
lacasuri de cult
atractii inedite

Cand este indicat sa vizitati Irlanda

Clima Irlandei este placuta pentru o mare parte a anului, insa precipitatiile sunt frecvente. Se presupune ca cele mai multe calatorii sunt planificate intr-un sezon in care temperaturile sunt usor mai blande si nu impiedica activitatile programate. Perioada din mai pana in septembrie, este cel mai bun timp pentru a vizita Irlanda. Vara ofera un amestec de zile placute cu cele reci. Sezonul de vara presupune ploi sporadice si zile cu ceata, dar nu in masura in care sa impiedice efectuarea unor excursii de o zi sau cumparaturi. Iunie-august sunt considerate a fi sezonul turistic de vara al tarii. Turistii care doresc sa petreaca o vacanta la un buget mai mic, ar trebui sa mearga in Irlanda pana la sfarsitul lunii mai sau incepand cu prima saptamana a lunii septembrie.

Temperaturi medii lunare in Irlanda

Ce sa luati in bagaj

Iata cateva lucruri recomandate pentru bagajul dumneavoastra: pasaport (chiar daca nu aveti nevoie de unul); permis de conducere si alte forme de identificare; carduri de credit, carduri bancare, in numerar si / sau cecuri de calatorie; aparat foto si film; produse cosmetice si de toaleta; ochelari de vedere suplimentari; orice medicament care este necesar; un sacou impermeabil sau pelerina de ploaie; doua perechi de pantofi confortabili; umbrela.

Shopping in Irlanda

Achizitiile speciale din Irlanda includ tesaturi manuale tricotate sau crosetate din lana si bumbac, produse din piele de oaie, bijuterii din aur si argint, ceramica, cristal irlandez si nuiele.

In termeni comerciali mai generali, Irlanda are multe de oferit. Henry Street din Dublin a fost declarata a fi cea mai aglomerata strada de cumparaturi din Europa, iar capitala este un loc grozav din care sa achizitionati o multime de articole de moda. Veti descoperi, de asemenea, unele magazine superbe independente care vand bunuri de inalta calitate din surse locale.

Cork si Galway, de asemenea, sunt alte exemple de orase cu potential comercial puternic. Multe orase au magazinele deschise pana noaptea tarziu. Duminica, centrele comerciale principale si unele dintre cele mai mari magazine sunt deschise de la 12 la 18.