Ghid turistic Kilkenny

Recomandat pentru: cetate, istorie, castele, shopping, viata de noapte

Despre Kilkenny

Kilkenny este un orasel aflat in partea sud-estica si insorita a Irlandei, ce numara aproximativ 26.000 de locuitori. Acesta se afla destul de aproape de capitala tarii, Dublin, la aproximativ 100 de kilometri. De asemenea, serveste drept capitala a regiunii cu acelasi nume, Kilkenny. Din punct de vedere al numarului populatiei, acesta este cel mai mic oras al Irlandei. Raul Nore creeaza un peisaj superb si il imparte in doua zone distincte. Datorita fostului statut, de capitala medievala, ofera o multime de obiective cu valoare culturala impresionanta, oportunitati de cumparaturi, stradute superbe si o viata de noapte interesanta.

Kilkenny este unul dintre cele mai populare destinatii turistice din Irlanda si un loc preferat de irlandezi, obisnuiti sa vina in weekend pentru a se relaxa. Datorita vietii sale de noapte, orasul a devenit destul de faimos in ultimii ani. Mai mult, orasul este cunoscut drept „Orasul de Marmura” datorita cladirilor medievale albe, fara ca acestea sa aiba in constructia lor aceasta piatra. In ciuda faptului ca are un numar mic de locuitori, aceasta are statutul de oras antic datorita catedralei si a cartei regale vechi, ce dateaza inca din 1609.

In anii ’60, diferite standuri artizanale au fost create in locurile ce serveau drept grajduri pentru vechiul Castel Kilkenny. Standurile exista si astazi, sub diferite forme, atat in oras cat si in localitatile inconjuratoare, cum ar fi Thomastown. De asemenea, orasul este gazda a trei festivaluri anuale, ce strang multimi mari de oameni din toata Irlanda. In mai, aici are loc festivalul de muzica „Rhythm and Roots”, desfasurat in puburi si alte spatii din tot orasul. In iunie, aici are loc festivalul de comedie Cat Laughts, iar in august se desfasoara Kilkenny Arts, un festival evident de arta. Castelul orasului si catedrala St. Canice sunt gazdele traditionale ale evenimentului.

Centrul orasului Kilkenny este marcat de doua mari obiective turistice ale Irlandei, cele doua mentionate mai sus - catedrala St. Canice si Castelul Kilkenny. Orasul este cunoscut pentru faptul ca are cea mai frumoasa zona de biserici medievale din toata tara.

Kilkenny