Ghid turistic Killarney

Recomandat pentru: parcuri, lac, natura, peisaje

Despre Killarney

Killarney este un oras aflat in sud-vestul Irlandei. Este unul dintre principalele destinatii turistice ale tarii, datorita peisajelor extraordinare ale lacurilor si muntilor din Killarney National Park. Pozitia sa, de-a lungul itinerariului „Ring of Kerry”, il face unul dintre cele mai vizitate la nivel national.

Orasul a gazduit turisti si vizitatori pentru mai mult de 250 de ani. Varfurile montane din zona, cum ar fi Crohane, Tomies, Torc si Mangerton dateaza inca din timpuri preistorice, cand gheata s-a topit dupa Epoca de Gheata. Povestile si legendele nascute aici si in imprejurimi atrag turistii ca un magnet.

Un alt lucru ce atrage turisti este arhitectura superba ce ne aduce aminte de vremurile sfarsitului secolului XIX. Mai mult, in 1980 primaria a interzis semnele de plastic ale magazinelor, motiv pentru care exista o competitie continua intre acestea, fiecare dorind sa atraga cat mai mult prin designul exterior. Multi dintre ei au ferestre mari, cu diferite modele si usi cu vitralii, pentru un aspect cat mai atragator.

Killarney este impanzit de alei inguste, care pot fi destul de greu de explorat, dar merita efortul cu siguranta. Multe restaurante, cafenele, puburi si magazine de obiecte handmade sunt cumva ascunse prin aceste labirinte create de alei. De asemenea, acestea va ofera oportunitati sa cunoasteti oameni noi si sa va imprieteniti cu localnicii.

Orasul Killarney este un loc perfect pentru biciclisti, oferind un numar important de piste si trasee special amenajate. Daca nu puteti sa va aduceti prorpia bicicleta, nicio problema - aici sunt cateva locuri de unde puteti inchiria una. De exemplu, O’Sullivans Cycles va poate oferi o bicicleta pentru o zi, pretul fiind de 15€. Ar fi bine sa incercati, cel mai frumos mod de a explora Killarney National Park este pe bicicleta. Cu toate acestea, orasul este destul de mic pentru a-l vedea si pe jos. Din centru pana la intrarea in parc, va trebui sa mergeti 10 minute. De asemenea, in Killernay exista o multime de drumuri pline de semne care va vor face expeditia mai usoara si va vor face sa vedeti tot ceea ce e important.

Odata ajunsi aici, fiti siguri ca vizitati Muckross Abbey, o veche manastire pentru calugari, fondata in 1448. Partea frumoasa este ca o puteti explora in liniste, aceasta fiind deschisa oricand pentru public. De vazut ste si Castelul Ross, un turn medieval aflat in Killarney National Park. Tot aici, puteti admira cascadaTorc, una dintre cele mai frumoase din Irlanda sau puteti calatori inspre est, pentru a vizita un alt obiectiv turistic major de pe insula, orasul Cork.

Killarney