Ghid turistic Sligo

Recomandat pentru: abatie, ciclism, golf, peisaje, shopping, plaja

Despre Sligo

Sligo este orasul principal al regiunii cu acelasi nume, aflate in Republica Irlanda. De asemenea, este cea mai mare arie urbana din aceasta regiune. Orasul este inconjurat de munti, masivul Dartry aflandu-se in nord si muntii Ox in sud. In partea de vest se afla golful Sligo si Oceanul Atlantic.

La inceput, Sligo n-a fost decat un mic si linistit orasel de coasta. Inca in anii '90 acesta a inceput sa se extinda si sa se dezvolte. Astfel, astazi acesta ofera multe in materie de shopping, divertisment si bucatarie. Este un punct perfect de plecare pentru a explora o arie nu foarte populara inca, coasta nord-vestica a Irlandei.

Odata ajunsi aici, fiti siguri ca vizitati Sligo Abbey (abatia), deschisa zilnic intre orele 10:00 si 18:00. Din pacate insa, aceasta este inchisa in lunile decembrie, ianuarie si februarie. Aceasta a fost fondata in 1253, dar in 1414 un foc a ruinat-o, aducand-o la forma prezenta. Cu toate ca majoritatea lucrurilor valoroase din biserica au fost distruse de foc, locul corului, altarul si cea mai mare parte din structura manastirii inca exista.

De asemenea, vizitati Famine Memorial, unul din obiectivele turistice din Irlanda cu un caracter aparte. Acest lucru il puteti face oricand, la orice ora din zi si din noapte, asa ca nu este necesar sa aveti un loc foarte strict in orarul vostru pentru a il vizita. Famine Memorial este, de fapt, un complex de trei sculpturi ale celor 3 victime ale foametei dintre anii 1845 – 1849 din orasul Sligo.

Un muzeu ce merita vizitat in oras este Model Arts and Niland Gallery - gazduieste o expozitie permanenta a lui Jack B. Puteti profita si de Cafeneaua Atrium, un loc unde va puteti relaxa dupa vizitarea muzeului. Intrarea in muzeu este gratuita, insa aici au loc uneori si piese de teatru de comedie sau drama, care costa in jur de 10-20 €.

Sligo