Ghid turistic Wexford

Recomandat pentru: puncte de interes, situri religioase, manastiri, plimbari in aer liber, arhitectura, cladiri istorice, lacasuri de cult

Despre Wexford

Wexford este capitala comitatului Wexford, Irlanda. Wexford a inceput ca un oras viking in secolul al X-lea. Dupa cucerirea normanda in secolul al XII-lea, a fost stabilit un oras fortificat. De-a lungul secolelor care au urmat, Wexford a devenit un port de succes. Cu toate acestea, in timpul secolului XX, activitatea portului a fost redusa, limitandu-se in zilele noastre la ambarcatiuni de agrement si o mica flota de barci de pescuit.

De-a lungul anilor, Wexford a ramas in fruntea istoriei irlandeze. Datorita pozitiei sale, acesta a fost in mod constant vizat de catre invadatori - vikingi, normanzi; cel mai tragic moment fiind acela in care armatele lui Oliver Cromwell, au intrat in Wexford in 1649, ucigand mai mult de jumatate din locuitorii sai.

In urma perioadei deprimante din punct de vedere economic, de la mijlocul secolului XX, orasul Wexford s-a recuperat si este acum un oras vibrant. Oamenii sai sunt mandri de istoria lor, si orasul emana o anumita joie de vivre, care pot fi greu de gasit in alta parte in Irlanda. Wexford este, de asemenea, unul dintre cele mai cosmopolite orase din Irlanda.

Astazi, turistii pot admira cateva obiective turistice interesante, precum Biserica Saint Iberius sau Manastirea Selskar, dar si cateva locuri de referinta din istoria asezarii irlandeze, cum este piata Bullring.

Wexford