Ghid turistic Husavik

Recomandat pentru: atractii inedite, natura, arhitectura, cladiri istorice, cultura, istorie, lac

Despre Husavik

Husavik este un oras mic, din zona de nord a Islandei, cunoscut turistilor pentru plimbarile de pe lacul Botnsvatn. Desi nu este un oras foarte mare, acesta detine un aeroport, fiind in general folosit pentru curse interne, si foarte rar aterizeaza si decoleaza curse internationale. In cele mai dese randuri cursele internationale vin din Danemarca sau pleaca spre aceeasi tara.

Economia in aceasta localitate se bazeaza in special pe turism, dar si pe pescuit. Datorita muntilor din apropiere, crescatoriile de pastrav sunt un domeniu extrem de profitabil, multi din localnici parasind portul si pescuitul din Ocean, preferand sa dezvolte afaceri cu pastrav.

Daca doriti sa luati masa in oras, trebuie sa stiti ca restaurante sunt la tot pasul. Au in general un meniu cu specific pescaresc, fie obisnuitul pastrav, fie fructe de mare, pentru cei ce aleg o masa mai sofisticata culinar. Si cand vine vorba de odihna, lucrurile in Husavik sunt mai mult decat acceptabile. Pe langa obisnuitele hoteluri si pensiuni, autoritatile au deschis de cativa ani o tabara pentru turisti, moderna, avand parte de toate facilitatile. De mentionat ca preturile atat la cazare, cat si in restaurante nu sunt deloc de speriat.

Orasul Husavik a devenit foarte apreciat in ultima perioada. Islandezii suferind o mare criza economica si-au indreptat tot mai mult atentia catre turism, cautand solutii pentru a-si promova monumentele naturale unice in lume. Una dintre cele mai interesante activitati ce se desfasoara special pentru turisti, sunt plimbarilein largul Oceanului pentru a descoperi balenele. Acestea fiind intr-un numar mare, orice turist ce se avanta in larg va avea ocazia sa observe extrem de aproape o balena uriasa. Chiar in portul orasului s-a deschis un muzeu dedicat balenelor. Aici veti vedea scheletul unei balene, sau doar parti din ea.

Alte muzee interesante de vizitat sunt Muzeul de Istorie Naturala, cel ce imbina perfect fauna si vegetatia, creandu-se un loc de poveste. Muzeul Maritim, cel ce expune diverse animale ce traiesc sub apele ce inconjoara micutul oras islandez. Exita si un muzeu aparte, Muzeul Phallogical, exponatele din acest muzeu sunt reprezinta organe genitale ale celor mai masive mamifere oceanice. Dupa ce descoperiti lumea nestiuta din adancurile apelor, Husavik va ofera un prilej de relaxare si interiorizare sufleteasca, pe strada principala din oras se afla o biserica de lemn, construita in 1907, devenita in prezent principala atractie turistica, dintre obiectivele cu caracter istoric.

Aveti posibilitatea sa parcurgeti strada la pas, aflandu-se deoparte si de alta imagazine, unele cu suveniruri, altele cu obiecte vestimentare specifice zonei. Puteti sa va incheiati ziua cu o oprire la o piscina cu apa ce are continut mineral bogat.

Top obiective turistice Husavik

Muzeul Balenei din Husavik
Muzeul Balenei din Husavik

Muzeul Husavik, cunoscut de fapt ca Muzeul Balenei, a fost fondat in anul 1997 cu spocul de a aduce informatii detaliate si extrem de interesante despre...

Biserica Orasului Husavik
Biserica Orasului Husavik

Biserica Orasului Husavik este o biserica unica in Islanda, fiind realizata in forma de cruce. A fost construita in anul 1907 datorita ideii arhitectului...

Insulele Lundey si Flatey din Husavik
Insulele Lundey si Flatey din Husavik

Lundey este una din cele mai mici insule parasite, aflata in apropiere de Husavik. Lundey are o lungime de doar 400 de metri si doar 150 de metri latime....

Lacul Botnsvatn din Husavik
Lacul Botnsvatn din Husavik

Lacul Botnsvatn este situat in apropiere de orasul Husavik. Inconjurat de munti, lacul este deasupra nivelului marii cu 130 de metri. Muntii ofera o priveliste...

Husavik