Informatii utile Acre

Date generale


Moneda: Shekel (ILS)
Limba oficiala: Ebraica, Araba
Fus orar: GMT 02:00

Cand este indicat sa vizitati orasul Akko (Acre)

Fiind un oras cu clima mediteraneeana, cu zile insorite vara, cand temperaturilew ajung la 26 de grade, iar iernile prietenoase dar umede, Akko poate fi o destinatie de vacanta pe tot parcursul anului. Totusi, ca o recomandare, va sugeram sa vizitati orasul in special in luna octombrie, fiinda aici se desfasoara Festivalul International de Teatru Alternativ, si pe parcursul careia puteti viziona spectacole de teatru in Sali special amenajate, dar si in aer liber, pe strazile orasului, festivalul contribuind si mai mult la nota romantica imprimata acestei asezari.

Temperaturi medii lunare in Acre, Israel

Ce sa luati in bagaj in Akko

Hainele usoare si comode trebuie sa fie principalul accesoriu al dumneavoastra, dar pe parcursul lunilor de iarna, cand ploile isi fac simtita prezenta, este recomandabil sa aveti incaltaminte adecvata, pelerine si umbrele.

Modalitati de plata in Akko

Ca in mai toate orasele israeliene, sunt acceptate cele doua modalitati de plata; cardul si cash. Preturile in Akko nu difera mult fata de celelalte orase, prin urmare, orientativ, va putem spune ca un litru de lapte va costa 6 shekeli, un kilogram de piept de pui 30, o masa la un restaurant intre 50 si 200 de shekeli, in funtie de categoria unitatii, un pachet de tigari 25 de shekeli, o sticla cu vin 40, inchiriatul unui taxi pentru o ora 78 de shekeli, iar un litru de benzina 7,70 shekeli.

Transportul in Akko

Akko este legat de marile orase prin intermediul cailor ferate si al soselelor, de aceea poate fi considerat un oras foarte usor de vizitat, in cazul in care va aflati in Israel si sunteti in apropierea sa. Prin urmare, modalitatile de deplasare sunt diverse, si mai putem adauga aici serviciul de inchiriere a unei masini, foarte avantajos si comod.

Posibilitati de cazare in Akko

Oferta de cazare este oarecum limitata, dar puteti gasi in orasi conditii deosebit de bune, unele hoteluri avand si 5 stele sau fiind de un lux naucitor, marea majoritatea fiind dotate cu piscine, sauna, spa si alte facilitati moderne, ce permit turistilor sa petreaca un sejur foarte placut.

Restaurantele vin si ele sa completeze oferta prietenoasa, oferindu-va meniuri din fructe de mare proaspat culese, or traditionalul hummus, unele dintre ele fiind deosebit de interesante, avandu-si locatia in cladiri vechi renovate, sporind astfel frumusetea vacantei dumneavoastra. Pentru o cina romantica, puteti alege un restaurant plasat pe malul marii, cu o priveliste minunata asupra imprejurimilor. Pentru turistii mai economi, exista varianta ieftina, falafel.

Shopping in Akko

Micul si coloratul bazar din oras, ofera amatorilor de suveniruri, haine sau alte produse, ocazia de a-si experimenta spiritul de negociator, aici nici o marfa neavand pret fix, totul fiind obiectul negocierii. Pentru turistii iubitori de centre comerciale moderne, oferta este putin mai neprietenoasa, orasul neavand mall-uri stralucitoare sau centre comerciale renumite.

Viza turistica in Akko

Este bine de retinut, ca viza o puteti lua de la reprezentantele diplomatice ale statului Israel, ori la sosirea pe aeroport. Viza este valabila trei luni, si va ofera dreptul de sedere pe aceasta perioada.

Acre