Ghid turistic Caesarea

Despre Caesarea

Caesarea este un oras din Israel aflat la limita ruinelor vechiului port maritim, Caesarea Maritima. Orasul este situat la jumatatea drumului dintre Tel Aviv si Haifa, pe coasta mediteraneana a Israelului, langa orasul Hadera. Orasul este singura localitate din Israel care este condusa de o organizatie privata, numita Corporatia de Dezvoltare Caesarea.

Se presupune ca Caesarea a fost fondata pe ruinele orasului Stratonospyrgos. In 90 BC, orasul a fost cucerit de regele evreu Alexander Janneus si a ramas sub conducere evreiasca pentru doua generatii, pana a fost cucerit de romani in 63 BC. Orasul a cunoscut schimbari majore sub regele Herod cel Mare, care a redenumit orasul in Caesarea in cinstea imparatului roman Caesar Augustus. In 22 BC Herod a inceput constructia portului si a construit depozite, piete, drumuri late, bai, temple dedicate Romei si lui Augustus, precum si cladiri publice impozante. La fiecare 5 ani aveau loc festivitati sportive, lupte de gladiatori si spectacole de teatru in noul teatru de pe malul Mediteranei.

Orasul s-a dezvoltat simtitor si in perioada bizantina. In anul 1215, regele Louis IX a fortificat orasul. El a ordonat constructia unor ziduri inalte, din care o parte se mentin si astazi, si a unui sant adanc. Desi zidurile erau puternice, orasul nu a rezistat atacului sultanului Baybars. Orasul a ramas in ruine pana in secolul XIX, cand un grup de imigranti musulmani din Bosnia, au fondat satul Qisarya. Multi dintre locuitori plecasera pana in 1948, cand calea ferata a ajuns in zona, distrugand modul lor de viata. O alta parte a populatiei a plecat de frica atacurilor din timpul razboiului israelo-arab din 1948. Orasul modern a luat nastere dupa intelegerea dintre statul Israel si familia Rotschild. Astfel a luat nastere si Fundatia Caesarea Edmond Benjamin de Rothschild, al carei scop este sa formeze o comunitate care sa combine calitatea vietii cu protejarea mediului, si sa dezvolte industria si turismul. Caesarea este mai mult o zona rezidentiala cu majoritatea locuitorilor facand naveta la Tel Avi sau Haifa.

Teatrul roman gazduieste concerte ale renumitilor artisti israelieni si internationali. Portul a devenit, in ultimii ani, casa Festivalului de Jazz anual din Caesarea, care ofera trei seri de spectacole de jazz de top-class, ale artistilor internationali de gen. In plus, Muzeul Ralli dinCaesarea gazduieste o mare colectie de arta din America de Sud si mai multe opere originale Salvador Dali. Muzeul Ralli, este unul dintre cele patru muzee din intreaga lume finantate de filantropul Harry Recanti. Muzeul are intrare libera si are unele piese fantastice, deci, daca sunteti in zona, si nu puteti rezista tentatiei de a vedea unele opere de arta, acesta este locul unde trebuie sa mergeti.

La marginea orasului Caesarea, se afla Parcul de afaceri Caesarea. Parcul gazduieste aproximativ 170 de companii si are angajati cca 5500 de oameni. Industria parcului variaza de la distributie la hi-tech. Cartierele rezidentiale au o piata de shopping mica, cu un stand de ziare, supermarket, optician, si banca. Exista o serie de restaurante si cafenele imprastiate in intregul oras, cateva situate in portul antic.

Caesarea este singurul loc din tara cu teren in marime naturala si completa de golf. Golf Club Caesarea a gazduit competitii internationale de golf la fiecare patru ani. Clubul contine o piscina semi-olimpica de inot, sala de gimnastica, club de tenis, precum si studiouri de arte martiale.

Caesarea moderna este una dintre comunitatile rezidentiale cele mai luxoase. Baronul de Rothschild inca are o casa aici, la fel ca multi magnati si oameni importanti din Israel si din strainatate.

Orasul ofera vizitatorilor un tur uimitor al parcului national si al portului vechi, un tur de hipodrom si al amfiteatrului roman, o plimbare. Amfiteatrul Caesarea gazduieste concerte in timpul lunilor de vara, in timp ce in centrul vechi veti gasi o serie de buticuri si restaurante. Orasul nou Caesarea este un cartier de vile de lux, a carui plaja, Caesarea Apeduct Beach, este una dintre cele mai bune plaje din Israel.

Pentru gurmanzi, exista numeroase restaurante in portul orasului. Ele pot varia la preturi, desi majoritatea sunt destul de bune si servesc fructe de mare, intr-o locatie minunata, cu vedere spre Marea Mediterana. Camerele hotelului au vedere la mare sau la piscina. Hotelul ofera facilitati sportive si diverse tratamente de sanatate. Un club pentru copii, este de asemenea, disponibil. Facilitati: piscina, piscina pentru copii, terenuri de tenis (zi / noapte), club de sanatate, sauna umeda si uscata, jacuzzi, mini golf, masaj, ciclism, calarie, diving, navigatie, pescuit, golf, biciclete, club pentru copii, Galeria de Arta, salon de frumusete, spalatorie & curatatorie chimica, taxi & inchirieri auto, parcare privata gratuita, room service, cablu TV, fax / modem / conexiuni PC in toate camerele, vocal sistem mail, camere fumatori/nefumatori.

Caesarea se afla langa Road 2, soseaua principala de coasta, la jumatatea distantei dintre Haifa si Tel Aviv. Transportul public in Caesarea este usor dificil. Exista o legatura de tren intre Tel Aviv, Haifa si Caesarea, cu toate acestea vizitatorul va trebui sa ia un taxi de la locul unde se afla pentru a vizita site-ul.

Caesarea