Informatii utile Haifa

Date generale


Moneda: Shekel (ILS)
Limba oficiala: Ebraica, Araba
Fus orar: GMT 02:00

Haifa este recunoscuta pentru


puncte de interes
plimbari in aer liber
arhitectura
divertisment
relaxare
situri religioase

Ce sa luati in bagaj

Avand clima mediteraneeana, Haifa va va intampina vara cu zile senine si toride, iar pe parcursul iernii cu o vreme ploioasa, umeda dar cu temperature destul de generoase. Ar fi recomandabil ca bagajul dumneavoastra sa contina haine usoare de vara, dar si sweatere, pelerine de ploaie sau umbrele.

Temperaturi medii lunare in Haifa, Israel

Modaliatati de plata in Haifa

In Haifa puteti plati cu cardul sau cash, in funtie de preferintele dumneavoastra. O masa la un restaurant de nivel mediu va poate costa 50 de shekeli, in timp ce o sticla cu apa costa 6 shekeli. Pentru un kilometru parcurs cu taxiul veti plati in jur de 3,25 de shekeli (pornirea este de 11,10), o pereche de blugi va costa aproximativ 400 de shekeli , iar o pereche de pantofi sport va vor costa in jur de 500 de shekeli.

Shopping in Haifa

Fiind deservit de port, unele marfuri fiind scutite de anumite taxe, Haifa este un oras atractiv pentru iubitorii de shopping, prin urmare in centrele comerciale, mall-urile si magazinele ce va imbie sa le calcati pragul, amatorii de chilipiruri comerciale se vor simti la ei acasa.

Toata gama de marfuri existenta in oras, are preturi atragatoare, in special pentru prudusele IT, electronice si electrocasnice, acestea facand obiectul unui program guvernamental, pentru incurajarea utilizarii tehnologiei, de catre localnici. Prin urmare, preturile acestor produse sunt vizibil micsorate, dar va recomandam sa nu ocoliti nici magazinele ce vand haine, incaltaminte, articole de menaj si cele pentru amenajari interioare, inclusiv mobila.

Viza turistica pentru Haifa

In conformitate cu legile statului israelian, puteti sta in tara timp de trei luni, viza putand fi luata de la ambasadele si consulatele statului israelian, sau la prezentarea dumneavoastra la punctele de control vamal de pe aeroporturi sau autostrazi. Recomandabil este sa aveti o suma de bani suficienta pentru a va acoperi cheltuielile pe timpul sederii.