Ghid turistic Kfar Giladi

Despre Kfar Giladi

Kfar Giladi este un kibbutz in nordul Israelului, aflat sub jurisdictia Consiliului Regional al Galileei de Nord. A fost fondat in anul 1916, de catre membrii Hashomer, pe un teren detinut de Asociatia de Colonizare Evreiasca. A fost numit dupa unul dintre fondatorii miscarii Hashomer, Israel Giladi. Mai multe cladiri vechi comemoreaza luptele duse pentru acest pamant si cele din razboiul arabo-israelian.

Economia kibbutzului se bazeaza pe agricultura, in special cresterea de meri si avocado, cultivarea bumbacului, porumbului, graului, cartofilor si a litchi. Mai gasim aici si o cariera, crese si un hotel.

Opt cladiri istorice, construite in anul 1922, sunt in curs de conservare si restaurare. Construite din piatra de Galileea si materiale importate din Liban, ele sunt printre putinele vestigii ramase din locuintele initiale ale kibbutzului.

Printre descoperirile unui site arheologic din 1957 si 1962, se numara si vase lustruite, cu incizii, topoare, varfuri de sageti, tesle si secere, inclusiv o figurina feminina din lut, datand intre 5800 si 5400 BC.

Zonele inconjuratoare ofera o gama larga de atractii, de la sporturi de apa in raul Iordan, pana la fauna salbatica si peisajul superb din rezervatiile naturale locale, de la fabricile de vin de tip boutique, locale, pana la partiile de schi de pe Muntele Hermon. Deasemenea, se poate vizita si Muzeul Beit Hashomer.

In ceea ce priveste cazarea, puteti alege hotelul amplasat in Galileea de Sus, Kfar Giladi Hotel care ofera vederi uimitoare ale Vaii Hula si Muntelui Hermon. Hotelul este recent renovat si ofera o receptie, facilitati de depozitare a bagajelor, un seif si un schimb valutar. Hotelul dispune de un numar de sali de conferinta, iar oaspetii se pot bucura de o sala de gimnastica, piscina interioara si o sauna, precum si loc de joaca si un serviciu de babysitting. Internet wireless este disponibil gratuit.

Pentru a ajunge in Kfar Giladi, exista curse aeriene pana la Tel Aviv, aeroportul Ben Gurion, apoi cu masina. Alta posibilitate este dinspre Kiryat Shmona, pe drumul rutier 90, pana la drumul rutier 9977, care duce direct in Kfar Giladi.

Kfar Giladi