Ghid turistic Metula

Recomandat pentru: plimbari in aer liber, peisaje, natura

Despre Metula

Orasul Metula este situat la nord de orasul Kiryat Shmona, la granita cu Libanul. Populatia este de aproximativ trei mii de locuitori, orasul fiind ridicat in anul 1896 de catre saizeci de familii de fermieri si baronul Edmond de Rotchschild; astazi Metula este un principal punct turistic de atractie.

Privind spe est, se poate vedea Muntele Hermon, imbracat in alb iarna, iar primavara inaltandu-se deasupra caselor localnicilor. La sud, se poate admira Valea Verde si Hula.

Daca veti privi la nord si la vest veti putea vedea peisaje incantatoare cu campurile si livezile de mere, pere, caise cirese, prune…etc, binecunoascute in Israel si in intreaga lume, pentru gustul lor rafinat. La est de oras exista patru cascade: Ayun, Tachana, Eshed si Tannur.

Ca puncte de atractie ale orasului, putem mentiona Centrul Canadian, care ofera conditii ideale pentru practicarea sportului, cum ar fi inot, patinaj pe gheata, bowling si baschet; Rezervatia Naturala Tel Dan, Rezervatia Naturala a raului Tanur (Leu), si parcul Kibbutz Misgav Am, la granita cu Libanul.

Printre alte obiectiva turistice, se mai numara si muzeele Cutia Muzicala a lui Zami si Casa Taranului (Fermierului).

In ceea ce priveste formele de petrecere a timpului liber, aici puteti desfasura activitati diverse, cum ar fi safari, inot in bazine acoperite sau in aer liber, squash si bowling!

Bucataria traditionala este prezenta in restaurantele din apropierea orasului printre care se numara Dag Al Hadan, Jacko (restaurant cu meniu alcatuit, exclusiv din fructe de mare), Ana Cost, Avira, Brewhouse si multe altele.

Cazarea se face in hoteluri accesibile publicului larg, dintre care mentionam Kibbutz HA, Alaska Inn, Kfar Giladi Kibbutz, Nofe Habashan, Grand Vista Boutique Hotel and Spa etc.

Metula are cinci aeroporturi pe o raza de saptezeci de kilometri ele fiind: Kiryat Shmone Airport (2,6km), Bar YehdaAirport (12km), Rosh Pina Airport (28km), Rafic Hariri International (Liban-69km) si Haifa Airport, la 71 de kilometric distanta.

Ca variante, puteti alege sa luati autobuzele 85 si 90 din Haifa, 6 sau 2 din Tel Aviv ori traseul 90 din Ierusalim.

Metula