Ghid turistic Mitzpe Ramon

Recomandat pentru: natura, drumetii, alte atractii

Despre Mitzpe Ramon

Mitzpe Ramon este un oras modern, situat in Desertul Negev, “Ramon” provenind din limba arabica, insemnand “Roman”. Orasul este situat in extremitatea nordica a desertului, la o inaltime de 860 de metri si la 300 de metri deasupra canionului cu acelasi nume. Populatia aproximativa a orasului este de 4789 de locuitori putand fi vazut, de aici, celebrul Crater Ramon.

Orasul a fost construit in anul 1951, de catre muncitori ce construiau calea de acces catre orasul Eliat. In prima faza orasul a fost locuit de imigranti provenind din Nord-Vestul Africii si Roamania. Orasul a devenit, in 1960, cel mai important oras din sudul Desertului Negev. Ramon Crater are o lungime de 36 de kilometri, 6 kilometri latime si o adancime de 450 de metri.

In apropierea orasului se afla Baza Aeriana Israeliana Ramon Airbase, cunoscuta si sub denumirea de Kanaf 25, insemnand 25 de aripi, in ebraica.

La 80 de kilometri distanta, se afla orasul Beer Sheva (Be’er Seva). In oras se poate ajunge, mergand pe autostrada 40, orasul fiind situat intre orasele Beer Sheva (Be’er Seva) si Eliat.

Principala atractie turistica, o constituie canionul care ofera o mini-lectie de evolutie geomorfologica. Rezervatia Naturala cuprinde canionul si Muntii Negev, formand impreuna cea mai vasta rezervatie naturala, din Israel.

Centrul turistic Mitzpe Ramon, aflat la marginea canionului ofera o perspectiva incredibila asupra zonei si are un mic muzeu de istorie a geologiei.

Bio Ramon este un muzeu care va descopera viata salbatica a desertului, precum si viata ce se desfasoara de-a lungul canionului.

Situl arheologic Avdat primeste anual mii de turisti, oferind o priveliste spectaculoasa a Ruinelor Nabateea.

Hotelurile din zona, ofera o larga paleta de conditii de cazare, intre acestea se numara Ramon Hotel, Chez Eugene, Guide Horizon, Arch & Arrow In The Desert, iBike Hotel si Beersheet Hotel.

Ca locatii unde puteti gusta din preparatele locului, putem mentiona Chez Eugene, Ramon Inn Reastaurant, Cafeneto, Desert Shade, Hannah’s Restaurant, Hakatze, Pizza Domino Mitzpe si Rokfor.

Daca doriti sa ajungeti in oras pe calea aerului, aveti la dispozitie doua aeroporturi: Mitzpeh Ramon Airport si Ein Yahav Airport.

Alta optiune de a ajunge in zona, poate fi autobuzul, din Tel Aviv (statia Arlozerov), traseul 380, ori puteti opta pentru varianta cu trenul, pana in Beer Sheva (Be’er Seva).

Mitzpe Ramon