Cum se ajunge in Negev

Desi este o zona destul de neprietenoasa, accesul in regiune este destul de facil. Turistii pot ajunge cu avionul, prin intermediul aeroportului Ben Gurion sau Sde Dov, din Tel Aviv, aeroportul care deserveste orasul Eilat operand curse interne spre marile orase ale Israelului. De altfel, pe parcursul intregului sezon, pe aeroportul din Eilat sosec curse din principalele orase europene, in mod regulat.

Trenul este si el o optiune comoda, compania nationala de cale ferata asigurand curse regulate dinspre Haifa, Tel Aviv si Aeroportul Ben Gurion, catre Beersheba. O cale ferata suplimentara construita de curand, va poate duce pana la Dimone, acesta fiind ultimul oras care beneficiaza de acest gen de mijloc de transport, in regiune.

Cu autobuzul, puteti ajunge de pe aeroportul Ben Gurion, din Tel Aviv, dar e bine de retinut ca, in mod constant, soferii umplu la refuz autobuzele iar calatoria nu este prea confortabila. De asemenea va recomandam sa evitati deplasarea in acest mod, in special joia seara si duminica dimineata, cand militarii mobilizati in zona desertului se deplaseaza spre si dinspre orasele lor de bastina.

Daca va aflati in zona, mai puteti face scurte calatorii la obiectivele turistice aflate in vecinatate, ca Marea Moarta, Parcul National, Fortareata Masada si inca cateva obiective turistice de mare interes.

Negev