Ghid turistic Netanya

Recomandat pentru: plaja, alte atractii

Despre Netanya

Cunoscut ca unul dintre cele mai importante centre balneare din Israel, Netanya se afla situat in nord-vestul tarii, pe malul Marii Mediterane.

Orasul are una dintre cele mai frumoase faleze, intinsa pe 4,5 kilometri, partea mai extinsa aflandu-se in zona de nord, aliniindu-se stancilor din vecinatate si oferind un peisaj incantatory, turistilor ce viziteaza zona.

Partea cea mai atractiva a plajei, se afla in zona centrala, constituita dintr-un amfiteatru amenajat pe stanci, foarte aproape de Kikar Ha Atzmaut (Piata Independentei), unde puteti viziona diverse spectacole. Amfiteatrul are 120 de locuri si din interiorul lui, mai puteti admira rasariturile si apusurile de soare, care sunt de-a dreptul incantatoare, datorita spectacolului de lumina, ce poate fi vazut pe apa Marii Mediterane, in timp ce o briza foarte placuta, va va surprinde pe tot parcursul timpului petrecut aici.

De-a lungul plajei, exista noua locuri special amenajate pentru inot, toate gratuite, purtand denumiri diverse, printre care mentionam Blue Bay Beach (cel mai nordic loc amenajat, denumit dupa hotelul din imediata apropiere), Four Season Beach, cu renumita Nizza Street, Amphi Beach (foarte aproape de centrul orasului), Herzl, Diadora si Arena, localizate in partea de centru si de sud a orasului, iar mai la sud, la trei kilometri de centrul orasului, veti putea gasi o plaja mai putin aglomerata, denumita Argaman Beach.

Cel mai sudic loc, amenajat pentru inot, este Poleg Beach. Un amanunt picant, ar fi faptul ca aceasta plaja are si lift, fiind singura plaja din Israel care beneficiaza de astfel de tehnologie.

Ca modalitate de acces, vi se pot pune la dispozitie microbuze de 11 locuri, care urmeaza exact aceeasi ruta cu a autobuzelor ce pleaca din Haifa, Tel-Aviv si Ierusalim si au acelasi pret. Din Tel-Aviv, puteti ajunge cu traseul 2, in numai douazeci si cinci de minute, distanta fiind de 27 de kilometri, din Haifa, cu traseul 2 sau 70, in maximum saizeci de minute,pe distanta de aproximativ 70 de kilometri iar din Ierusalim, cu traseul 1 puteti ajunge, in doar o ora si douzeci de minute, pe distanta de aproximativ 105 kilometri.

Locurile in care puteti savura delicioasele preparate traditionale, din peste sau fructe de mare, sunt la discretia turistului, el avand de ales dintre multele restaurante cu specific oriental ca Mikomi Sushi Bar, Sushi Amazing (pe plaja Polek), Nisa Restaurant, Café Stoc, renumit prin faptul ca este amplasat intr-un magazin de mobila, Pundak Hayam, binecunoscut pentru preparatul “Peste a la SF. Petru”, Shil Hahalav (Calea Lactee), binecunoscut pentru omleta servita consumatorilor, Teipe (restaurant cu specific thailandez), Casa Mia (care ofera pizza in clasicul stil Italian), iar daca vreti sa va simtiti ca la Londra, va recomandam Café Londra. Mai puteti opta pentru preparatele specifice bucatariei sud-americane, la El Gaucho Restaurant.

In definitiv, este suficient sa luati plaja “la picior”, si veti gasi o multime de locuri placute si imbietoare care va ofera hummus, clatite, inghetata, maniuri algeriene sau tunisiene, venite odata cu imigrantii arabi. Pentru amatorii de fast-food, sunt locatii precum Pizza Hut si Burger King.

In acest oras, cazarea devine ultima grija a turistului, conditiile oferite de hotelurile si casele de oaspeti din zona, fiind de o diversitate naucitoare.

Noi va mentionam doar cateva dintre ele: Suits Hotel, Four Seasons, King Solomon, Margoa Hotel Netanya, Blue Weiss Hotel, Blue Bay Hotel & Spa Netanya, Residence Hotel, Beach Residence, Mizpe Yam Hotel, Galil, Park Hotel Netanya, Carmel, Palace, Orly Plaza, Metropol grand Hotel, Goldar, Arches, si Grand Yahalom.

Ca si recomandari particulare pentru acest oras, va sfatuim sa efectuati tranzactiile bancare sau schimbul valutar, numai in locuri cu licenta valabila, aveti obigatia sa pastrati curatenia plajelor, in cazul in care in vacanta dumneavoastra sunteti insotit de un animal de companie, autoritatile va impun sa faceti curat, in urma lor, si este bine de stiu ca accesul lor nu este permis in locurile de joaca pentru copii.

V-am mai putea recomanda sa tineti cont de faptul ca, in zilele saptamanii, ultimul autobuz din Tel-Aviv spre Netanya, pleaca la ora 22 iar incepand cu ziua de vineri, la ora 16, desi operatorii de transport obisnuiesc sa modifice programul programul in functie de ora la care apune soarele. De altfel, si ultimul tren din Tel-Aviv, pleaca spre Netanya, undeva in jurul miezului noptii.

Netanya, sigur, va va oferi diverse modalitati de petrecere a timpului liber, cat mai placut.

Netanya